Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

O πρώτος φόρος της νέας κυβέρνησης προαναγγελία από τον Γιάνη Βαρουφάκη - Ποιοι θα πληρώσουν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις



Με τη συμπλήρωση ενός μήνα διακυβέρνησης, ήρθε και η πρώτη …προαναγγελία νέου φόρου. O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ναι μεν εξέφρασε την ελπίδα ότι «δεν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος» ωστόσο δεν το απέκλεισε αναφέροντας «αν χρειαστεί να μπει, θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν».

Οι Οθωμανοί ξανάρχονται... Τουρκία: Υποψήφιοι βουλευτές ντύνονται Οθωμανοί



 Λίγες εβδομάδες αφότου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τους «16 Τούρκους πολεμιστές» του, μέλη της προεδρικής φρουράς, αρκετοί υποψήφιοι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία, έχοντας ως θέμα την Οθωμανική αυτοκρατορία.

WSJ:Η Ελλάδα θα γλυτώσει τη δραχμή με περισσότερο δράμα

 «Η δραχμή θα αποφευχθεί μόνο με περισσότερη ελληνική τραγωδία» αναφέρει σε άρθρο της η WSJ όπου πραγματεύεται τις επιλογές που έχει μπροστά της.
«Με ποιες πολιτικές επιλογές η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να κατευνάσει ταυτόχρονα τους πιστωτές και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας;». Το ερώτημα αυτό θέτει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Μάρκους Γουώκερ, σε άρθρο του με τίτλο «Μόνο με περισσότερο δράμα η Ελλάδα θα αποφύγει τη δραχμή».

Κριτική για τη συμφωνία στο Eurogroup - Εκλογές τον Ιούνιο ζητούν φωνές από την Αριστερή Πλατφόρμα

Συνεχίζεται και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η κριτική για την συμφωνία του Eurogroup, όμως όλοι πια δίνουν έμφαση στην διακυβέρνηση της χώρας. Από την Αριστερή Πλατφόρμα δεν λείπουν και οι φωνές για εκλογές τον Ιούνιο, ώστε να ανατραπεί η συμφωνία.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «αποκάλυψε» ότι η συμφωνία δεν θα κυρωθεί στη Βουλή.

Απροκάλυπτη Κερδοσκοπία με τις τιμές των καυσίμων.



O συνήγορος του καταναλωτή κ. Ζαγορίτης   δεν έχει ευαισθητοποιηθεί ακόμη, τι περιμένει;

Με βάση το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων του Υπ. Ανάπτυξης, διαπιστώνουμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες μια μέση αύξηση 5,3% στην τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της χώρας. Αυτό δεν δικαιολογείται από την τωρινή άνοδο της χρηματιστηριακής τιμής του πετρελαίου.

Oι οι αλλαγές που θα γίνουν στο χώρο της Παιδείας



 Ο υπουργός Παιδείας διαψεύδει τον αναπληρωτή για τα περι κατάργησης του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Σαρωτικές αν και προαναγγελθείσες είναι οι αλλαγές που θα φέρει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Κουβέλης: Το Μάιο αποχωρώ, η ΔΗΜΑΡ χρειάζεται νέο Πρόεδρο

Ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ,γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Σε επιστολή του ο πρώην Δημάρχος Καρύστου Ν. Μσνώλης αναφέρει ότι κινδυνεύουν να χαθούν σημαντικά έργα στο Δήμο Καρύστου.



Η αδράνεια και προχειρότητα της δημοτικής αρχής βάζει σε περιπέτειες σημαντικά έργα
Αγαπητοί συνδημότες/συνδημότισσες,
 Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή θέλω, από τη μία, να σας ενημερώσω για τα σημαντικά έργα που η διοίκηση μου ένταξε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και, από την άλλη, να ταρακουνήσω τη διοίκηση Ραβιόλου, καθώς η ολιγωρία της ήδη στερεί σημαντικούς κοινοτικούς πόρους από την περιοχή μας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup

«Ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσουν, η συμφωνία της κυβέρνησης αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου, με αυστηρή επιτήρηση, με αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και κυρίως με συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Συμμετοχή στην έκθεση Grekland Panorama στην Σουηδία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας με έδρα τις Ροβιές συμμετείχε, με ιδιωτικά έξοδα, στην έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη στην Σουηδία 13-15 Φεβ 2015.

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΗΝ «GREKLAND PANORAMA 2015»

Και φέτος πραγματοποιήθηκε η έκθεση - σταθμός για την Ελλάδα «GREKLAND PANORAMA 2015» στην καρδιά της Στοκχόλμης, την πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Der Spiegel: Η καταστροφή αναβάλλεται προς το παρόν, αλλά το δράμα συνεχίζεται – Πιθανή η έναρξη της διάλυσης της νομισματικής ένωσης

Στις αλλαγές που έχουν επέλθει στο περιβάλλον της Ευρωζώνης και δυσχεραίνουν τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». Το άρθρο που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού φέρει τον τίτλο: «Έτσι, το παιχνίδι δεν λειτουργεί» και κάνει εκτενή αναφορά στην θεωρία των παιγνίων, στην οποία όπως αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι ειδήμων, αλλά και σε όλα όσα έχουν αλλάξει στην ζώνη του ευρώ και καθιστούν το υπάρχον πλαίσιο δυσλειτουργικό.