Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οργή λαού στην Πορτογαλία για τα μέτρα λιτότητας!!! Στην Ελλάδα;;;

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στη Λισσαβόνα έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος του Συμβουλίου του Κράτους για τα νέα μέτρα λιτότητας.

Μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.
«Ο λαός έχει κουραστεί να τον κλέβουν και να τον ταπεινώνουν», τόνιζαν στα συνθήματά τους οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μη πολιτικοποιημένων κοινωνικών δικτύων, τα οποία βρίσκονταν ήδη πίσω από τις κινητοποιήσεις που το περασμένο Σάββατο έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε περίπου 30 πόλεις.
Απέναντι στο εύρος των αντιδράσεων, ο πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα, του οποίου ο ρόλος είναι συμβολικός, συγκάλεσε το Συμβούλιο του Κράτους -ένα συμβουλευτικό όργανο, που συγκροτείται από πρώην προέδρους και άλλες προσωπικότητες- για να αναλύσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, στα πλαίσια του σχεδίου δανεισμού των 78 δισεκ. ευρώ που συμφώνησε η Πορτογαλία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου