Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Υπεύθυνες προτάσεις εναντίον καταγγελτικού λόγου



Είναι γνωστό ίσως ότι η κυβέρνηση έχει κάνει δεκτή την πρόταση νόμου που καταθέσαμε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών από τα μελλοντικά έσοδα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της χώρας, με απαντητική επιστολή που μας έστειλε ο Υπουργός Εργασίας από τις 27 Αυγούστου.

Στην πρόταση αυτή, έχουμε εκτιμήσει ότι  τα επόμενα 20-30 χρόνια,  θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα  της τάξης των 150 δις ευρώ από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, δηλαδή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.  Τα έσοδα αυτά,  θα δημιουργήσουν έναν «κουμπαρά» που θα εξασφαλίσει σε βάθος χρόνου ότι ο αξιόλογος εθνικός ορυκτός μας πλούτος  θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο  για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών και όχι για καταναλωτικές δαπάνες του ελληνικού δημοσίου. Αν μάλιστα η κυβέρνηση κινηθεί με ταχύτητα, μπορούμε μέσα στο 2012 – αρχές 2013 να εγκαταστήσουμε το πρώτο γεωτρύπανο στην Ελλάδα. 
Θυμίζω ότι όταν πριν από ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2011, γινόταν η συζήτηση του Νόμου στη Βουλή για τη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το σύνολο του Νομοσχεδίου!
Χτες από τη Θεσσαλονίκη μας μίλησε για «αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου και δημιουργία ενός Ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα μελλοντικά έσοδα των Υδρογονανθράκων».
Ο κ. Τσίπρας έρχεται δεύτερος. Αφού είπε όχι πέρυσι, έρχεται φέτος να το συμπεριλάβει στις θολές κατά τα άλλα υποσχέσεις του στη ΔΕΘ. Δεν εννοεί να καταλάβει ότι σαν αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα και στις λύσεις και να αλλάξει την πάγια τακτική των στείρων αρνήσεων.
Το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση νόμου για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών αποδεικνύει ότι με προσπάθεια και υπευθυνότητα η χώρα μπορεί. Μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για όφελος της ελληνικής κοινωνίας, των ελλήνων πολιτών και με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου