Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Βενιζέλος: “Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης…”

 “…αν δεν ακολουθήσει έναν αξιόπιστο δρόμο, αποβάλλοντας τον ενοχικό (του) ρόλο.”

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα και για τις προοπτικές της οικονομίας παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,
της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης, των γραμματέων των τομών του κινήματος και των μελών του τομέα Περιφερειακής Πολιτικής.
«Το εξάμηνο είναι κρίσιμο για την Ελλάδα, για το μέλλον της ευρωζώνης», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω πως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτό που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Είναι προφανές πως η εκκρεμότητα με τα νέα μέτρα προκαλεί αρνητικά πρόσημα, αποτρέπει επενδύσεις και επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση».
Παράλληλα, τόνισε πως αυτή η κατάσταση μας ταπεινώνει ως έθνος στο εξωτερικό και κυρίως δεν μας επιτρέπει να θέσουμε στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και να στρέψουμε την προσοχή μας στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως αυτή η αβεβαιότητα δίνει πρόσφορο έδαφος σε κάποιους να παίξουν παιχνίδια συνωμοσίας σε βάρος της χώρας.
«Το ψάρεμα συνεχίζεται σε θολά νερά», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.
«Όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό επιθυμούν πιο πολύ την έξοδο της χώρας από το ευρώ σε σχέση με όσους δεν έχουν στην τσέπη τους ούτε ένα ευρώ».
«Οι κοινωνικές πράξεις λειτουργούν πλέον ως μοχλό απαξίωσης του πολιτικού συστήματος», είπε, αναφερόμενος έμμεσα στην Χρυσή Αυγή αφού έκανε λόγο για ανομία, απευθύνοντας έκκληση στους δικαστικούς να μην χρησιμοποιούν την κοινωνία για να ασκήσει συνδικαλιστική πίεση.
Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε σε έντονο ύφος την «ρατσιστική βία» της Χρυσής Αυγής και μίλησε για παράνομη δράση του κόμματος.
Από την άλλη πλευρά, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν ακολουθήσει έναν αξιόπιστο δρόμο, αποβάλλοντας τον ενοχικό ρόλο.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για προσωπικές στρατηγικές που δεν πρέπει να διατύπωνονται. «Άλλαξαν οι ρόλοι», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό δεν δικαιολογεί τις προσωπικές στρατηγικές.
Η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως η χώρα θα πορευτεί για πολλά χρόνια με κυβερνήσεις συνεργασίες που θα αποφασίζουν με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις.
«Κανείς δεν θα προκαταλάβει τη λειτουργία της κυβέρνησης και της Βουλής», είπε σχετικά με τα νέα μέτρα και χαρακτήρισε «στρατηγική» τη θέση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι παραγοντας ευθύνης, επεσήμανε στένοντας μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες. Ο ίδιος τόνισε πως απευθύνεται στη ΝΔ, σε κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν λησμονήσει το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, για τη ΝΔ δήλωσε πως πίσω από την κυβερνητική συνοχή υπάρχει πάντα η στάση της ΝΔ στο πρώτο Μνημόνιο, αναφέροντας μάλιστα κάποιες από τις δηλώσεις των τότε βουλευτών της Συγγρού.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου