Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

 Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί σήμερα. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση.


Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ 24,2%

ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΔΗΜΑΡ 5,2%,
ΚΚΕ 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,1%
αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%
άκυρο λευκό 3,4%
άλλο 3,1%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής που κυκλοφορεί σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την ΝΔ .


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔΗΜΑΡ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου. Ωστόσο, η πραγματικά σημαντική μεταβολή στην πρόθεση ψήφου, είναι αυτή που αφορά στην Χ.Α., η οποία στην εκτίμηση, αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές.


Σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι στενά συνδεδεμένη με την γενικότερη κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης και την απαρέσκεια για την Πολιτική, για το κοινοβούλιο, ή τις έννοιες Δεξιά και Αριστερά που χαρακτηρίζουν ευρύ τμήμα των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα απαντώντας σε ερώτημα για το «ποιο κόμμα πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά στον λαό», αναδεικνύουν πρώτο το «Κανένα» (34%), με μεγάλη διαφορά από τα τρία επόμενα (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή).

ΠΗΓΗ REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου