Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Προβλήματα σε φυτείες βάμβακος της Περιφέρειας λόγω προσβολών από το πράσινο σκουλήκι



Επιστολή στον υπουργό Γεωργίας έστειλε ο Στ. Καπελέρης και του ζητά οικονομική ενίσχυση από τις ζημιές που επέστησα οι αγρότες. 

Σας γνωρίζουμε ότι παρόλο που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του Υπουργείου σας, προχώρησαν έγκαιρα τόσο στην εγκατάσταση παγίδων για την παρακολούθηση των πληθυσμών του πράσινου σκουληκιού όσο και στην ενημέρωση των παραγωγών για ψεκασμούς, δυστυχώς οι ζημίες στις βαμβακοφυτείες δεν καταστεί δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται εκτεταμένη προσβολή σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειάς μας.

Εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, οι παραγωγοί βαμβακιού θα βρεθούν σε  αρκετά δύσκολη οικονομική θέση, γεγονός που θα πρέπει να δείτε με ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες για την υπαγωγή των περιοχών της περιφέρειάς μας που ζημιώθηκαν, σε προγράμματα αποζημίωσης  μέσω των ΠΣΕΑ καθόσον όπως κι εσείς γνωρίζετε οι ζημιές στην παραγωγή του βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Επίσης παρακαλούμε να ληφθεί κάθε δυνατή πρόνοια για τους βαμβακοπαραγωγούς που δεν θα καλύψουν το προβλεπόμενο όριο ελάχιστης παραγωγής που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στα κατά τόπους εκκοκκιστήρια, προκειμένου να τύχουν της συνδεδεμένης ενίσχυσης που προβλέπεται για το βαμβάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου