Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Καστανίδης: Ας το κάνουμε όπως οι Ισλανδοί!!!

Παρέμβαση από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρη Καστανίδη. Σε μια εξασέλιδη επιστολή του (εδώ) καλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μην προχωρήσει στην ψήφιση των εξοντωτικών για την κοινωνία μέτρων, αντιπαρατάσσοντας πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση.
Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής του προτείνει ως…. μοντέλο των σχετικών ενεργειών από την πλευρά της Ελλάδος το παράδειγμα με το οποίο αντέδρασαν οι Ισλανδοί σε ανάλογη περίπτωση.
Επισημαίνει ότι οι Ισλανδοί έκαναν δύο δημοψηφίσματα και αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών τους, σε αντίθεση με αυτό που κάνουμε εμείς τώρα, όπου υπενθυμίζουμε, ότι δανειζόμαστε 31,5 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 25 θα δοθούν στις τράπεζες και 5 στους προμηθευτές του Δημοσίου.
Όμως ο κ. Καστανίδης «ξέχασε» και δεν ανέφερε ότι οι Ισλανδοί έκαναν και κάτι άλλο παράλληλα. Συγκρότησαν Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση από απλούς πολίτες οι οποίοι και συνέταξαν νέο Σύνταγμα για την Ισλανδία το οποίο θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου.
Να υποθέσουμε ότι του διέφυγε ή ότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου