Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Γραπτώς!!!


Ελλάδα: ο δεξιός λαϊκισμός κερδίζει έδαφος

Για πρώτη φορά μετά από 40 σχεδόν χρόνια, ένα ακροδεξιό κόμμα αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες στην Ελλάδα. Η πολιτική κρίση τοποθετεί ολοένα και περισσότερο το «λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό» (ΛΑΟΣ) στον κορμό του πολιτικού συστήματος.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διευθύνει τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ ως αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας του. Οι γνώμες διίστανται αν πρόκειται περί ενός αυθεντικού φανατικού ή περί ενός ακραίου οπορτουνιστή (ή και τα δύο).

Το ψέμα της εβδομάδας από τον κ. Βενιζέλο...

To ψέμα της εβδομάδας από τον κ. Βενιζέλο: «Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε ο υπουργός Οικονομίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2012. 
 Όπως σημείωσε, “έχουν ήδη ψηφιστεί και... υλοποιούνται” και άρα “δεν χρειάζονται νέα μέτρα”.

Αναδρομικά το «μαχαίρι» στους μισθούς των ΔΕΚΟ και των δημοτικών επιχειρήσεων- Ποιοι εξαιρούνται

Σημαντικές μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους, που θα κυμανθούν μεσοσταθμικά στο 35-40%, θα υποστούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου, Δημοτικές Επιχειρήσεις και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. 
 Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, θα προσαρμοστούν προς τα κάτω οι μισθοί και τα επιδόματα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου, στα πρότυπα των αμοιβών που επιβλήθηκαν στο Δημόσιο με την ψήφιση του νέου μισθολογίου.

Ανοίγει θέμα αναστολής της εφεδρείας ο Βορίδης

Τη θέση ότι το μέτρο της εφεδρείας πρέπει κατ’ αρχήν να παγώσει, ώστε να δοθεί χρόνος προκειμένου να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρέμβασή του στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε αυτή του Δημ. Ρέππα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους, οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν τον αριθμό που αναμένεται. 

«Εμφύλιος» Φαήλου - Κυριάκου σε μπλε φόντο

Νέο μέτωπο άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τη δημόσια εκτίμηση του ατύπου συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ότι οι φιλελεύθεροι αποτελούν μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Το γάντι σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ότι είναι «άκομψο» να μιλά για στελέχη του κόμματος ένας «όψιμος» Νεοδημοκράτης.  Απάντηση του  Φ. Κρανιδιώτη για αγωνιστές στο Κολωνάκι και  στη Αράχωβα!!!

Τζουμάκας: Υπηρέτες συμφερόντων βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Σε συνθήκες εσωκομματικής σύρραξης παραπέμπουν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Τζουμάκα, κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και μερίδας βουλευτών του κόμματος, που όπως υποστήριξε ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου. 
Μίλησε για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό", το οποίο επιτελέσθηκε από ""μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενη από καναλάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες", που οδήγησαν σε παραίτηση τον Γ. Παπανδρέου.

Φοράδα μόνη ψάχνει!!


Καλημέρα!!!


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Πρώην Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
Το «Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» είναι μία δράση κοινωνικής φροντίδας που έχει καταξιωθεί όσο καμία άλλη στην συνείδηση του πολίτη και κυρίως στην ψυχή όλων εκείνων που έχουν επωφεληθεί από την προσφορά του.
Ξεκίνησε ως δράση από το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και εξαπλώθηκε σε όλους σχεδόν τους «Καποδιστριακούς» δήμους της χώρας με χρηματοδότηση από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Κοινωνικότερα τα παιδιά με δύο γονείς

Εξυπνότερα και κοινωνικότερα είναι τα παιδιά των παντρεμένων ζευγαριών, σε σχέση με αυτά που έχουν μόνο έναν γονέα ή … γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκτός γάμου, υποστηρίζει μια νέα έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Οικογένειας.
Σύμφωνα με την έρευνα φαίνεται να υπάρχει ένα χάσμα που θα συνεχίσει να διευρύνεται μεταξύ των παιδιών από μονογονεϊκές οικογένειες και αυτά από παντρεμένα ζευγάρια.

Μέρα μνήμης... από ένα παιδί !

17 Νοέμβρη 1973
Μέρα χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μου. Ημουν δεκατριών χρονών στην Β' Γυμνασίου. Το σπίτι λόγω "αριστεράς πλευρίτιδας" του πατέρα μου ζούσε σε ρυθμούς γενικού ξεσηκωμού. Ο σταθμός του Πολυτεχνείου μόνιμα ανοιχτός καλούσε τους αθηναίους να κατέβουν να ενωθούν με τους φοιτητές. Ολη η Αθήνα στο πόδι.
Θυμάμαι τον πατέρα μου που με άρπαξε από το χέρι να κατέβουμε μαζί, τη μάνα μου να φωνάζει "πού το πας το παιδί", τις σκάλες που κατεβήκαμε τρέχοντας, τον αέρα που μύριζε δυόσμο Πέμπτη βράδυ ήταν και τότε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Την Παρασκευή    18/11/2011 και ώρα  12:00   ο  Περιφερειάρχης  Στερεάς  Ελλάδας     κ. Κλέαρχος   Περγαντάς   θα  βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο Επισκοπής στα Οινόφυτα, σε συνάντηση  με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ. κ.  Ιερώνυμο .

Από το facebook του Γ. Σιαγγιάννη διαβάζουμε!!

Ποσο θρασος χρειαζεται να εισηγεισαι ως θεμα στο Δημ.Συμβουλιο "Διαγραφη χρεων τελων Υδρευσης στη Δημοτικη Ενοτητα Δυστιων" ?
Οχι σε απορους, οχι σε ανεργους, οχι σε αναξιοπαθουντες η πολυτεκνους δημοτες.
Αλλα σε επιλεκτικη ονομαστικη κατασταση που περιεχονται και στελεχη σου!
Το απεσυραν... σημασια ομως εχει να μην το ειχαν φερει.

Χειροπέδες σε άλλους 2 μεγαλοεπιχειρηματίες

Η οικονομική εισαγγελεία σε συνεργασία με την αστυνομία, φόρεσε χειροπέδες σε ακόμα 2 επιχειρηματίες οι οποίοι χρωστούσαν στο Δημόσιο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το απόγευμα της Τετάρτης συνελλήφθησαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ένας 50χρονος και ένας 68χρονος, ιδιοκτήτες της εταρείας Βελκόπουλος - Γιακουμίδης & ΣΙΑ με ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ.

Από 1η Νοεμβρίου η αναγνώριση των μεταπτυχιακών στο Δημόσιο

Προβάδισμα για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη κατά δύο έτη έχουν από την 1η Νοεμβρίου έχουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών δημόσιοι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, καθώς την ημερομηνία αυτή αρχίζει η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του πρόσφατου ν. 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις».

Greece's bond haircut won't make things easier in the short term - (Έτσι μας σώζει ο τραπεζίτης !)

Greece's Prime Minister Lucas Papademos: facing higher interest payments Photograph: Yiorgos Karahalis/Reuters
Will the Greek government in reality be much better off after the "haircut" still being negotiated on its debt?
Negotiators from the Institute of International Finance, a consortium of Greek bondholders, have agreed to swap their current bonds for new ones worth just 50% of their current value, although the final figure has still to be thrashed out. But in return, they are understood to be demanding that the future interest rate on the new bonds will be around 8% a year. That means that bondholders will receive almost the same amount of interest they are currently getting.

Πρώτο δικαστικό «μπλόκο» για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» για τα ακίνητα εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα. Επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το "υπέρογκο" ποσό για το ειδικό τέλος.

Η ΟΝΕ και η καταστροφική περίοδος των επιγόνων

Γιάννης Νικολάου*
Ο Κ. Σημίτης υπερασπίστηκε την αξιοπιστία της εισόδου μας στην ΟΝΕ με το άρθρο του στη «Le Monde». Μίλησε για την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας.
Από το 2004 ζούμε με την καταστροφική προσπάθεια συκοφάντησης μιας μεγάλης επιτυχίας της χώρας (από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της), να ενταχθεί στον σκληρό πυρήνα του κοινού νομίσματος.

Την Πέμπτη η υπογραφή της σύμβασης για τα απόβλητα του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων

Την Πέμπτη στις 17/11/2011 στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στις 12:00 θα υπογραφούν μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του αναδόχου η σύμβαση του έργου:

Την Πέμπτη στις 17/11/2011 στο γραφείο του Περιφερειάρχη,  στις 12:00 θα υπογραφούν μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του αναδόχου η σύμβαση του έργου:
«Συλλογή και Απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων και του Δήμου Λοκρών της Στερεάς Ελλάδος».

Η Άρια Αγάτσα «Απαρχή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας, η συγκυβέρνηση»

Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «Πρόκειται για την απαρχή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας, η συγκυβέρνηση… Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητα τις ασθενέστερες τάξεις… Η πολιτική συναίνεση που με τόσο μεγάλη δυσκολία επιτεύχθηκε, ήταν το ζητούμενο και ο μόνος τρόπος να κατοχυρωθούν αυτές οι αποφάσεις που δίνουν ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία…».
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κυρίας Αριάδνης Αγάτσα έχει ως εξής:

Μήνυμα Περιφερειάρχη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Αν η επετειακότητα του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα.  Άλλωστε, τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις.  
Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα «μήτρα ιστορίας», αλλά και εργαστήρι του μέλλοντος, όπως και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.

Γ. Μητροπέτρος: «Οι αγώνες τόσων γενεών για ελευθερία και Εθνική αξιοπρέπεια μας δείχνουν τον δρόμο...!»

Επ΄ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θέλω να εκφράσω την πίστη μου, πως πάλι και σήμερα, η νέα γενιά, η γενιά της «Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.» δηλαδή της οικονομικής κατοχής με προεκτάσεις στην κατάλυση της εθνική μας κυριαρχίας, θα αγωνιστεί  με τα ιδανικά της εξέγερσης της 17 Νοεμβρίου 1973.
"Ψωμί ,παιδεία, ελευθερία" είναι και το σημερινό ζητούμενο  για πολλά παιδιά ανέργων, απόρων και εξαθλιωμένων πολιτών, τους οποίους έφεραν σε αυτό το σημείο οι πολιτικές υποτέλειας και εξυπηρέτησης των τοκογλύφων δανειστών μας, αλλά και αυτών που διασπάθισαν το δημόσιο πλούτο.

ΔΑΚΕΠΕ: Αγώνας για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία

Συμπληρώνονται φέτος τριάντα οχτώ (38) χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Η ελληνική νεολαία με μπροστάρηδες τους φοιτητές και τους μαθητές αγωνίστηκε και συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς και πάλεψε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» στα χείλη των διαδηλωτών δήλωνε την πίστη τους σε ιδανικά και τη θέλησή τους για ένα καλύτερο αύριο. Ο ελληνικός λαός ενωμένος πολέμησε και νίκησε την τυραννία.

Η κραυγή ενός βουλευτή μπροστά στα όσα συμβαίνουν

Μια από τις πλέον σημαντικές ομιλίες στη Βουλή κατά τη διάρκεια των εργασιών της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ήταν αυτή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Ζώη. Βρήκα την κραυγή του μια πραγματική κατάθεση ψυχής και νομίζω ότι εκπροσωπεί πάρα πολλούς βουλευτές αλλά και πολίτες.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:


Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θέλω να κάνω μία προσωπική εξομολόγηση. Εγώ
δηλώνω αδύναμος,

Λ. Κατσέλη: Οι εξελίξεις θα καθορίσουν τις εκλογές...

«Το πότε θα γίνουν οι εκλογές, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Λούκα Κατσέλη και εξέφρασε την ανησυχία της για το κατά πόσο η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να λύσει όλο το πακέτο της δανειακής σύμβασης.

«Πολλά από τα μέτρα δεν ήταν... αποδοτικά και θα πρέπει ο κ. Παπαδήμος να τα ξαναβάλει στο τραπέζι με την τρόικα», ανέφερε η κ. Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει η σωστή οργάνωση ανάμεσα στη δημόσια διοίκηση και το πολιτικό σύστημα, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Nέο σίριαλ στο ΠΑΣΟΚ με Πολυζωγόπουλο

Χοντραίνουν» τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ .Το νέο μέρος του σίριαλ που εξελίσσεται περιλαμβάνει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, από  το παλαιό στέλεχος του Κινήματος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και σημερινό πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Χρ.Πολυζωγόπουλο- παλιό οπαδό του Παπανδρέου.

Σε επιστολή του χαρακτηρίζει τις κινήσεις του κ. Παπανδρέου που οδήγησαν στην σημερινή κυβέρνηση στην οποία «συμμετέχουν ακροδεξιοί», ως «τεράστιο πολιτικό ατόπημα» για το οποίο ο ίδιος φέρει ευθύνη. «Ατόπημα που δημιουργεί τεράστιες σκιές στην ιστορία και την πορεία της παράταξης και θα έχει τραγικές συνέπειες για το μέλλον της», σημειώνει ο παλαιός συνδικαλιστής.

Ευρώπη και τώρα η σειρά σου .....

Νέο ρεκόρ των ισπανικών και γαλλικών ομολόγων. Το σπρεντ των γαλλικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε σε 196,6 μονάδες βάσης. Η διαφορά απόδοσης των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας και της Ισπανίας έναντι των αντίστοιχων που εκδίδει η Γερμανία διαμορφώθηκε σήμερα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στην υπερδεκαετή διάρκεια ζωής της ευρωζώνης.

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο, θυμάται..

“Ντρέπομαι για αυτό που έκανα”
Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο,δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της. Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Τ΄ όνομά του Α.Σκευοφύλαξ, αλλά μικρή σημασία έχει τ΄ όνομα. Σημαντικές είναι οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου,όπως τόλμησε να της πει μία και μοναδική φορά σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, στην επέτειο του 2003.

Η ΔΗΜ. ΑΡ. αύξησε τα ποσοστά της και πέρασε τον ΣΥΝ.

Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο newsit.gr και έγινε από την ALCO,  η ΝΔ δείχνει να μην αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με δημοσκοπήσεις που την θέλουν στο 22%,  ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά  στο 11%. 
Στη δημοσκόπηση μετρήθηκε η  επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ όπου ο Ε. Βενιζέλος είναι στο 23% , Α. Λοβέρδος στο 13%, ο Γ. Παπανδρέου στο 8% , ο Μ. Χρυσοχοϊδης στο 2% και η Άννα Διαμαντοπούλου 1%. 
Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι μεγάλη άνοδος της ΔΗΜ Αριστεράς που ξεπερνά τον Συνασπισμό.

Δεν θα καταθέσει στεφάνι φέτος για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου η Υπουρ. Άννα Διαμαντοπούλου!!!!

Σύμφωνα με την φωτογραφία αρχείου και την δήλωση της Υπουργού δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ερώτηση, Πότε κάποιος ανακαλύπτει την αλήθεια;
H υπουργός Παιδείας για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει. Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από  όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων.

Με την καθιερωμένη πορεία κορυφώνονται σήμερα, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι πύλες του ιδρύματος, σύμφωνα μ ε την απόφαση της Συγκλήτου,  θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου μία ώρα μετά, στις 2 να ξεκινήσει η εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλίες.

Αλιβέρι!! Μπήκαν στο σχολείο και έβαλαν φωτιά!


Το περιστατικό έγινε σε σχολείο στη θέση "Πλάτωμα" Αλιβερίου, στις 22:30 χθες βράδυ.

Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τη βοηθητική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, παραβίασαν το γραφείο του Διευθυντή Επαγγελματικού Λυκείου και έβαλαν φωτιά σε έγγραφα και στον εξοπλισμό του γραφείου.

Καλημέρα!!! 17 Νοέμβρη!!!

Ιωάννου 1988, Πόσο Προφητικός!!!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Guardian: Ζούμε στην Ευρώπη των τραπεζιτών όχι στην Ευρώπη των εργαζομένων

Όσοι είχαν επιχειρηματολογήσει εναντίον της ένταξης της Βρετανίας στο ευρώ δεν είχαν ισχυριστεί ότι η ζωή έξω από το ευρώ θα είναι εύκολη. Είχαν όμως υποστηρίξει ότι μια ενιαία νομισματική πολιτική θα προκαλέσει αστάθεια, όχι σταθερότητα. Ότι η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε εκτεταμένη λιτότητα.

Γ.Τραγάκης: Όποιος καταψηφίσει διαγράφεται

«Οποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος», ξεκαθάρισε μιλώντας στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Καψής, Στάγκος, Φελέκης, Καρζής «παίζουν» για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κάτι σαν «Παμπούκης» του Λουκά Παπαδήμου και όχι κάτι σαν «Μόσιαλος». Εξ ου και ο Πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετήσει εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης.
Αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστο αν ο εκπρόσωπος Τύπου θα καταλάβει θέση υπουργού ή υφυπουργού. Ωστόσο, ήδη, ακούγονται 4 ονόματα δημοσιογράφων.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Άρθρο-πρόταση του Δημήτρη Κατσούλη
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια  πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής και υπεύθυνης αντιμετώπισης εκ μέρους των θεσμικά αρμοδίων φορέων. Όχι μόνο τους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους αλλά και νωρίτερα η σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση αποτελούσε άγνωστη έννοια και κυρίως απρόσιτη πράξη. 

ΔΟΕ Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας


Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας.
Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό,

Ελλάδα - Θα «βρέξει» πεφταστέρια

Μια ακόμα βροχή διαττόντων, και συγκεκριμένα των Λεοντιδών θα είναι ορατή τη νύχτα της Τετάρτης και στη χώρα μας, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί προς τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα είναι ορατό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα.

Έχει αρχίσει να μας γίνετε συμπαθής!!!


Οι πιέσεις που ασκούν οι Βρυξέλες μαζί τα ντόπερμαν τις χώρας, προς τον Αντώνη Σαμαρά, για να υπογράψει άρον-άρον το κείμενο αποδοχής του Μνημονίου ΙΙ, έχει αρχίσει να μας τον κάνει συμπαθή.
 Τα ερωτήματα που θέτει κάθε ενημερωμένος πολίτης είναι ποιος είναι ο σχεδιασμός του διευθυντηρίου των Βρυξελών; Θέλουν κυβέρνηση  τριών μικρών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ του 15-20% έκαστο; Αυτή είναι οι σχεδιασμοί τους;

Ελλάδα - Η δημοκρατία είναι μπριζόλα;

Θανάσης Καρτερός 
Αισθάνονται άραγε καλά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παρέα με τους αστέρες της ακροδεξιάς; Λίγο δαγκωμένοι πρέπει να πούμε, αν κρίνουμε από τις δημόσιες δηλώσεις τους, αλλά κατά τα άλλα σαν έτοιμοι από καιρό μας προκύπτουν. Άντρες έτοιμοι για όλα. 
Αποφασισμένοι να το πιουν κι αυτό το πικρό ποτήρι για το καλό της πατρίδας. Εξάλλου όπως εξήγησε χτες η κυρία Φώφη στη δημόσια τηλεόραση το λυπηρό για την ίδια δεν είναι η παρέα με τους φασίστες τύπου Βορίδη αλλά η απουσία από την παρέα της αριστεράς!

ΠΑΣΟΚ -ΝΔ, 1-3 στις διαρροές

Στο ΠΑΣΟΚ την αρχή έκανε ο Τσετίν Μαντατζή ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιοί. (διαβάστε την είδηση)

ΝΔ Στην πόρτα Καμμένος,  Γιαννάκης και Σταμάτης;
Ο βουλευτής επίσης της ΝΔ Μιχαήλ Γιαννάκης το άφησε να αιωρείται, λέγοντας: "Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε εν λευκώ ψήφο εμπιστοσύνης, εάν δεν ξεκαθαριστεί το χρονοδιάγραμμα της νέας Κυβέρνησης". Ζήτησε δηλαδή από τον Λ.Παπαδήμο να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία εκλογών.

Τι ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ο Γ. Πετζετάκις που χρωστά 2,1 εκατ. ευρώ


Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ που φέρεται να χρωστά στο Δημόσιο αφορά στην περίοδο 2007-2010, διάστημα κατά το οποίο δεν ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας και επομένως δεν είχε την ευθύνη υπογραφής για την εταιρεία.
Επίσης, επικαλείται σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της επιχείρησης.

Διαμαντοπούλου: Να πούμε “πρώτα η Ελλάδα” με κόστος τεράστιο για όλους»

Σχόλιο: Παρόλο που το “θυσιάζομαι για την πατρίδα και έχουν κόστος” φοριέται πολύ  μόνο που κανείς δεν είναι εκεί  με το ζόρι… και αν αυτά που πράττεις σήμερα είναι κάτι παράλληλο/όμοιο με την καθιέρωση της Αγγλικής, ως Γλώσσας...  ...Το ξεχνάμε;
«Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στην αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων: την απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας και την έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου στην τοποθέτησή της επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ιγνατίου: Το ΔΝΤ θα είχε δώσει την 6η δόση από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου…


Η ΝΔ είναι κόμμα τραβεστί" δηλώνει ο Κώστας Χατζής...

Πριν από 2 χρόνια, ως μέλος της ΟΝΝΕΔ καλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την παράταξή του. Σήμερα τον εγκαλεί γιατί έχει "ακρωτηριασμένη συνείδηση".
Ο Κώστας Χατζής, υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη ΝΔ και με οργισμένη επιστολή του, λέει σκληρές κουβέντες για το κόμμα που στήριξε αλλά και τον Πρόεδρό του, Α.Σαμαρά.

Γ. Παπανδρέου: «Αντώνη, Γιώργο κερδίσαμε γιατί κέρδισε η Ελλάδα»

Ως «νέα ιστορική σελίδα» και «ποιοτική αλλαγή» χαρακτήρισε την συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε πως «ο παραμερισμός των διαφορών και η συνεργασία έστειλε μήνυμα στους πολίτες ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη για την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση εξηγώντας ότι «όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας. Όμως κανείς μας δεν έχασε όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι γιατί βγαίνει η Ελλάδα κερδισμένη. Πρέπει να πως όμως κρίμα που καθυστερήσαμε».

Η Εθνική ζήτησε από τους υπαλλήλους κούρεμα μισθών 20%...

Συντονισμένη επίθεση στις αμοιβές των εργαζομένων ξεκίνησαν οι τράπεζες ενάμιση χρόνο μετά το πρώτο Μνημόνιο και με αφορμή και το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, που προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων.
Χθες η διοίκηση της Εθνικής κάλεσε το... Σύλλογο Υπαλλήλων (ΣΥΕΤΕ) και ζήτησε μείωση των αποδοχών κατά περίπου 20% σε σχέση με τα καταβαλλόμενα. Στόχος, η «εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους στα 600 εκατ.».

Φουλ η εφεδρεία...

Και ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει πάρει -τυπικά- την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ο νέος πρωθυπουργός και ο παραμένων υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας προχωρούν με με άμεσους, γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία στους ΟΤΑ και στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (πολυνομοσχέδιο υπουργείου Οικονομικών)
Ο Δημήτρης Ρέππας κοινοποίησε σήμερα στους «ενδιαφερόμενους» εγκύκλιό του, σύμφωνα με την οποία πρέπει να έχουν καταρτίσει τους καταλόγους του προσωπικού που μπαίνει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Aν έχετε ακίνητο στις παρακάτω περιοχές, έως τις 28/11 αιτήσεις και ενστάσεις στο Κτηματολόγιο

Λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης διόρθωσης και ένστασης για το εθνικό Κτηματολόγιο σε οκτώ περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.
 
Πρόκειται για τις περιοχές Aνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη.

Τα PIIGS να διαπραγματευτούν σαν ομάδα !! Οι χώρες PIIGS πρέπει να οργανωθούν

(Ανανεωμένο) Το τελευταίο διάστημα, η οικονομική κρίση της ΕΕ έχει συνοδευτεί και από μια κρίση πολιτικής. Η απουσία οράματος και ικανότητας των Ευρωπαίων ηγετών, τους έχει οδηγήσει στο να σύρονται πίσω από τις αγορές. Ο χρόνος τους όμως τελειώνει.
Το χάος που προκλήθηκε έχει στοιχίσει ήδη δυο θέσεις πρωθυπουργών, και παράλληλα ξεκίνησε μια σειρά συνομιλιών για το ενδεχόμενη της αποπομπής κράτους ή και κρατών από την ευρωζώνη.

Ακριβότερο κατά 3% το οικογενειακό καλάθι τον Οκτώβριο

Στο ποσόν των 2.317,78 ευρώ διαμορφώθηκε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού τον Οκτώβριο του 2011, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 που κόστιζε 2.249,10 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αύξηση άγγιξε το 3% και υπολογίζεται στα 68,68 ευρώ.

Mεγαλύτερες δεσμεύσεις ζητά ο Μπαρόζο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε σήμερα ότι η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια συστημική κρίση για την επίλυση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες.
 «Πραγματικά τώρα αντιμετωπίζουμε μια αληθινή συστημική κρίση η οποία απαιτεί ισχυρότερη δέσμευση από όλους και μπορεί να απαιτήσει συμπληρωματικά και σημαντικά μέτρα», τόνισε ο Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.