Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ανοίγει θέμα αναστολής της εφεδρείας ο Βορίδης

Τη θέση ότι το μέτρο της εφεδρείας πρέπει κατ’ αρχήν να παγώσει, ώστε να δοθεί χρόνος προκειμένου να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρέμβασή του στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε αυτή του Δημ. Ρέππα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους, οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν τον αριθμό που αναμένεται. 

Επίσης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού, ο ίδιος, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και τις αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων, ο Δημ. Ρέππας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις λειτουργικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σε αρκετές υπηρεσίες. 
 
Ο Μ. Βορίδης, σε συζήτησή του με δημοσιογράφους μετά το τέλος του υπουργικού, δήλωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες των εμπλεκόμενων υπουργών για το θέμα της εφεδρείας. 
 
Όπως υποστήριξε, η εφεδρεία είναι ένα οριζόντιο μέτρο, όμως στα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ δεν είχε προβλεφθεί το μέτρο αυτό στον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών και των εσόδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών και στα έσοδα. 
 
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις δημόσιες συγκοινωνίες, ο Μ. Βορίδης είπε ότι με δεδομένη την εφαρμογή της εφεδρείας ως έχει, στις 28 Νοεμβρίου, θα καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις, προσθέτοντας ότι «επιστροφή προς τα πίσω δεν υπάρχει. Ζήτησα, λοιπόν την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, ώστε να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου