Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έχει αρχίσει να μας γίνετε συμπαθής!!!


Οι πιέσεις που ασκούν οι Βρυξέλες μαζί τα ντόπερμαν τις χώρας, προς τον Αντώνη Σαμαρά, για να υπογράψει άρον-άρον το κείμενο αποδοχής του Μνημονίου ΙΙ, έχει αρχίσει να μας τον κάνει συμπαθή.
 Τα ερωτήματα που θέτει κάθε ενημερωμένος πολίτης είναι ποιος είναι ο σχεδιασμός του διευθυντηρίου των Βρυξελών; Θέλουν κυβέρνηση  τριών μικρών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ του 15-20% έκαστο; Αυτή είναι οι σχεδιασμοί τους;

 Το τσαλάκωμα ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος μέχρι που θα πάει;  Γιατί με  την κίνηση του Αντ. Σαμαρά να μετέχει στη μεταβατική κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς έδειξε ότι κάνοντας ένα βήμα πίσω απέναντι στην αρχική του, κατηγορηματική, άρνηση για κυβέρνηση συνεργασίας, έδειξε ότι ξέρει με υπευθυνότητα να διαχειρίζεται καταστάσεις κρίσης. Δεν γνωρίζουμε αν αύξησε ή μείωσε το ηγετικό του προφίλ στο εσωτερικό του κόμματος, κρατώντας τις ισορροπίες, στο εσωτερικό της Ν.Δ. Αλλά τι ζητάνε τώρα;
Έχει καταστήσει σαφές στην ελληνική κοινωνία, όσο και στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι δεν σκοπεύει να τινάξει στον αέρα το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα. Αντίθετα, δηλώνει ότι θα κυνηγήσει τους ίδιους στόχους, αλλάζοντας όμως το μείγμα της πολιτικής που ασκείται προκειμένου η οικονομία να βγει από το βάλτο της ύφεσης και να μπει άμεσα σε τροχιά ανάπτυξης.
Η Ευρώπη όμως γνωρίζοντας ότι η Ελληνική κοινωνία, έχει μηδενικές ανοχές πια που ξεχειλίζει από οργή για τις επιλογές της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητά να έχει  και τον Αντώνη Σαμαρά όπως κατέστησε τον Γιώργο Παπανδρέου εύκολο και διαχωρίσιμο.
Αυτό όμως, αν ο Αν Σαμαράς επιμείνει στην επιλογή του, ίσως τον κάνει συμπαθεί στο παράθυρο της αντιπαράθεσης απέναντι στην ΕΕ και στο ΔΝΤ που επέλεξε να ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου