Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αντ.Σαμαράς: "Δεν πρόκειται να υπογράψω κανένα χαρτί" !!

Δικαίωση των θέσεων και των στόχων της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην συγκυβέρνησης εθνικής ενότητας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο. του κόμματός του.
«Όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύουμε στην πολιτική του «ώριμου φρούτου» και είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης».
Παράλληλα επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έπεισε πως μπορεί να παρεμβαίνει και να ανοίγει νέους δρόμους.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «αν δεν συμμετείχαμε στη νέα κυβέρνηση θα ήταν σαν να την υπονομεύαμε, αν είχαμε περισσότερα υπουργεία θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε το μεταβατικό της χαρακτήρα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, της οποίας η θητεία δεν πρόκειται όπως είπε να επεκταθεί πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας, δεν είναι προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε την ενδεχόμενη ψήφιση νέων μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα ψηφίσουμε από δω και μπρος; Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», και πρόσθεσε πως «το βασικό είναι να εκταμιευθεί η έκτη δόση».
Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί, όπως ζητούν στην Κομισιόν, τονίζοντας ότι για τις θέσεις του έχει ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου