Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σταυρούλα Οικονομέα:Είμαι υποχρεωμένη να προστατεύσω τον εαυτό μου από κάθε είδους συκοφαντία.

Για μια ακόμη φορά, φιλοξενείτε «δημοσιεύματα» σκοπιμότητας, με την μορφή ερώτησης σε γνωστό blog του νομού το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά την στήριξη ορισμένων ατόμων τα οποία συνδέονται με ποικίλους τρόπους  μαζί του, σχετικά με το ζήτημα της μη συμμετοχής στοχοποιημένων μελών της ΠΕ και ΝΕ στην συνεδρίαση της ΝΕ Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ που έγινε την Τετάρτη 23/11/2011.

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να απαντήσω δημόσια στον διαχειριστή του blog τα παρακάτω.

Ανήκει τώρα στις ευπαθείς ομάδες!!!


Το σχέδιο που προωθεί ο Παπανδρέου για τον εκλογικό νόμο

Την "σωτηρία"  των βουλευτών οι οποίοι «παίζουν» πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιγνίδια διατήρησης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, έχει ως στόχο η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το newsbomb και στην οποία επιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. 
Με  την επιμονή του στην αλλαγή του εκλογικού νόμου,  ο Γ. Παπανδρέου στέλνει έμμεσα μήνυμα στους «δελφίνους» ότι δεν «φεύγει» από το ΠΑΣΟΚ και  ότι αυτός το "πάει" στις εκλογές επιλέγοντας μέσο της λίστας εκείνους που θέλει και αφήνοντας στη αρένα του σταυρού τους άλλους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ από το Λύκειο Κιμώλου!

Αλληλεγγύη και κοινή δράση για το χαράτσι στα ακίνητα

Η νέα έκτακτη (μόνο έκτακτη δεν είναι καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρωθεί για τρία συνεχόμενα έτη) εισφορά, ονομαζόμενη  «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» είναι ακόμα ένας άδικος, ανήθικος αλλά και αντισυνταγματικός τρόπος μέσω του οποίου η κυβέρνηση τ. Παπανδρέου και τώρα Παπαδήμου εκβιάζει τους πολίτες και τους αναγκάζει μέσω απειλών διακοπής του ρεύματος στη χειμερινή περίοδο, να πληρώσουν το χρέος προς τους τραπεζίτες.  

Υπό διάλυση τα Κέντρα πρόληψης της Περιφέρειας

Κινδυνεύουν τα 5 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην περιφέρεια Στερεάς (ένα σε κάθε νομό), παρά το σύνθετο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια και ενώ οι ανάγκες ψυχοκοινωνικής στήριξης διογκώνονται. 
Οι δαπάνες λειτουργίας τους έχουν περικοπεί δραματικά και δεν καταβάλλονται. Επιπλέον στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» που έχει κατατεθεί προς ψήφιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γίνεται ούτε καν αναφορά στα Κέντρα Πρόληψης.

H ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ AΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ
Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον το θέμα που προέκυψε σχετικά με την επιλογή της Τράπεζας στην οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καταθέτει τα διαθέσιμά της. Το θέμα έχει προφανώς δύο διαστάσεις.

Χοντραίνει η κόντρα του Άδωνι με Χρυσοχοΐδη – Παπουτσή! Aλλιώς άρχισαν τα όργανα!!!

Χοντραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη και των Μιχ.Χρυσοχοΐδη που είναι πολιτικός του προϊστάμενος και Χρ.Παπουτσή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σε ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του τομέα Ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ προς τον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρεται ότι είναι παράνομη η ΚΥΑ για την μεταφορά των υπηρεσιών της Ναυτιλίας στη Γρ.Λαμπράκη.

Εβριζε τους Ελληνες ως φοροφυγάδες και ξέχασε το σπίτι στη Σαντορίνη! Μέγα πολιτικό σκάνδαλο στη Δανία

Φαίνεται πως η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) Πία Κγερσγκαάρντ εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου καθώς «ξέχασε» να δηλώσει στην εφορία ένα σπίτι που έχει αγοράσει από το 2002 στην Σαντορίνη.
Η Δανέζα πολιτικός που κατηγορούσε τους Ελληνες ως τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες είναι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου 32 τετραγωνικών στην ακριβότερη περιοχή του κοσμοπολίτικου ελληνικού νησιού.

Αποδοκιμασίες κατά Χρυσοχοΐδη στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

Με έντονες αποδοκιμασίες έγινε δεκτή η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνέχισε να μιλά παρά τις αποδοκιμασίες που ακούγονταν συνεχώς από το ακροατήριο, μέχρι που κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του εκφράζοντας σε έντονο ύφος διαμαρτυρίες για την πολιτική της κυβέρνησης.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011 Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν ...

Η «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Πριν ακόμα ξεκαθαρίσει επισήμως τι θέλει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, τα «μαχαίρια» στο εσωτερικό του κόμματος έχουν αρχίσει να ακονίζονται, τα γεύματα και οι... συναντήσεις σε σπίτια υποψηφίων δίνουν και παίρνουν και οι συμμαχίες στήνονται στο παρασκήνιο.
Τη δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντησή τους από την ανακοίνωση της πρόθεσης παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και εξής, είχαν χθες στα γραφεία της αντιπροεδρείας της κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα οι δύο βασικότεροι - όπως θεωρούνται - αντίπαλοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Καβάλησε το καλάμι;


Η Τρόϊκα της Εύας


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥ “ΠΑΠΑΔΗΜ - Ι - ΟΥ” ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Την συμβολική διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενάντια στο αντικοινωνικό χαράτσι, επέλεξαν τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας για να κάνουν επίδειξη αυταρχισμού, βαρβαρότητας και  τρομοκρατίας.
Την ώρα η κοινωνία στενάζει υπό την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, οι δυνάμεις της ξενοκρατίας δεν αρκούνται στην παράνομη ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ που παραβιάζει βάναυσα το συνταγματικό χάρτη της χώρας, αλλά προχωρούν και σε παράνομες συλλήψεις που καταλύουν κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας.

Δημ. Πιπεργιάς:Οδηγήθήκαμε σε συντηρητικές λύσεις κατεδάφισης κάθε κοινωνικής κατάκτησης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας ,το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πολύπλευρη κρίση.  Κρίση οικονομική , παραγωγική ,πολιτική πολιτιστική, θεσμική   σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κρίση με τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα τα αδύνατα στρωματά της .

Διευκρινίσεις του ΙΚΑ για το βοήθημα τοκετού !

Το ΙΚΑ με εγκύκλιο του διευκρινίζει πως από την 1η Οκτωβρίου 2011 τα Νοσοκομεία χρεώνουν απευθείας τη δαπάνη μαιευτικής περίθαλψης στο ΙΚΑ (για φυσιολογικό τοκετό και καισαρική) και όχι στον ασφαλισμένο.
Το βοήθημα τοκετού το οποίο δίνονταν αντί μαιευτικής περίθαλψης, δεν θα αποδίδεται πλέον στους δικαιούχους δεδομένου ότι, από την παραπάνω ημερομηνία η μαιευτική περίθαλψη καλύπτεται πλήρως από το ΙΚΑ χωρίς καμία επιβάρυνση του ασφ/νου. 

Κορώνα ή γράμματα; Η μήπως ... όλα κορώνα;;

Μετά την “προσαρμοσμένη-τροποποιημένη” επιστολή του κ. Σαμαρά πρός τούς Ευρωπαίους με την μεγαλοπρεπή “κωλοτούμπα” του, επιβεβαιώνεται και διαμορφώνεται ένα πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα το οποίο “εν ολίγοις” μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πολίτευμα απόλυτα “κατ’εντολήν”, δηλ. Προτεκτοράτο.
Εχθές ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του έτους 2012 στην βουλή απο το ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και το ΛΑΟΣ.


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οικονομέα-Γέραλης-Κεχρή: Ζούμε τη απόλυτη απρέπεια....!!

*
Μέσα από ένα κείμενο που απαντά σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και είναι συνέπεια της κυβερνητικής δράσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της ΠΕ Στερεάς Ελλάδας Σ. Οικονομέα και Τάσος Γέραλης και το μέλος της ΝΕ Ευβοίας Σοφία Κεχρή απαντούν στο κείμενο που εξέδωσαν.
Στο κείμενο αυτό αναφέρονται στις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και στην σημερινή. Επίσης επισημαίνουν και την ανυπαρξία των κομματικών οργανώσεων και την  άρνηση τους να υπηρετήσουν  προσωπικές στρατηγικές καταλήγοντας. «Δεν θα μετέχουμε σε συνεδριάσεις με στόχο την απαξίωση και τον εκφυλισμό της δημοκρατικής παράταξης» αναφέρουν. Πρόκειται για ένα δυνατό κείμενο με πολλές αναφορές.  Αναλυτικά το κείμενο:

To μήκος !!!

Στο μάθημα της ανατομίας ρωτά η καθηγήτρια μια κοπέλα:

-Τι μήκος έχει ένα ανδρικό πέος σε στύση;
 
Τα έχασε η κοπέλα, κοκκίνησε, πρασίνησε και διστακτικά απάντησε:

-20 με 25 πόντους κυρία.
 
H καθηγήτρια:

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ Ευβοίας μετά τη διαρροή ονομάτων!!


Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην οποία δεν παρέστησαν όλοι όσοι είχαν κληθεί.  Στον Γραμματέα της Β. Αυλωνίτη αποδίδουν τα μέλη που απουσίαζαν την επιλεκτική διαρροή ονομάτων.
Κατηγορούν ευθέως τον Γραμματέα της Ν.Ε Β. Αυλωνίτη, για την «λειτουργία» του και ότι μέχρι εκεί μπορεί να «πάει», καθότι δεν έχει ούτε το πολιτικό ανάστημα και εκτόπισμα.

ΑΔΕΔΥ για τη σύλληψη Φωτόπουλου: “Το μήνυμα είναι «μη μιλάτε», «μην κινητοποιήστε», «σκύψτε και πειθαρχήστε» “

Ανακοίνωση “φωτιά” πριν λίγο από την ΑΔΕΔΥ, για τη σύλληψη Φωτόπουλου:
Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

Μειώσεις-σοκ στους μισθούς των εισηγμένων ΔΕΚΟ - «Μαχαίρι» 25% και όριο τα 2.000 ευρώ!

Στην απότομη προσγείωση των εισοδημάτων χιλιάδων εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που είναι εισηγμένες στο ΧΑ (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ) οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μάλιστα κερδοφόρες, καθώς και στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προχωρά η κυβέρνηση κλέινοντας τον κύκλο μειώσεων των μισθών που ξεκίνησε από το στενό δημόσιο τομέα και τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εντολή στις διοικήσεις 11 μεγάλων εταιριών να "κουρέψουν"

Υποβάθμιση της Πορτογαλίας σε στο «BB+» από Fitch

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά μία βαθμίδα, από «BBB-» σε «BB+» με αρνητική προοπτική, προχώρησε ο οίκος Fitch, με σημερινή του ανακοίνωση.

Πώς μπορούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αργεντινή με τη χρήση 2 δραχμών

Από την αρχή της κρίσης έχουμε ακούσει πολλά σενάρια για την αντιμετώπιση της και ένα από αυτά που 'έπαιξαν' το καλοκαίρι είχαν να κάνουν με τη χρήση διπλού νομίσματος, το ένα από τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για συναλλαγές εντός της χώρας ώστε να μπορέσει να υποτιμηθεί και το άλλο για συναλλαγές κυρίως με τους πιστωτές ώστε να μη χάσουν ...

Αυτό το γράφημα ίσως δείχνει το ΤΕΛΟΣ της Γερμανίας όπως την ξέραμε

Εδώ και μερικούς μήνες η νέα μας πρόβλεψη είναι πως έφτασε η ώρα η κρίση να χτυπήσει και τη Γερμανία, όχι έμμεσα αλλά άμεσα στο κόστος δανεισμού της.
Αυτό θα σήμανε και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε. Αν η εμπιστοσύνη των επενδυτών χαθεί ακόμη και όσον αφορά στη Γερμανία τότε η μόνη εναλλακτική επιλογή που θα απομείνει θα είναι οι ΗΠΑ και τί γλυκιά θα είναι τότε η νίκη για τους Αμερικανούς που ξαφνικά είχαν βρεθεί να απολογούνται στη... Μέρκελ.

Καμμένος για επιστολή Σαμαρά: "Λυπάμαι..."

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά στην Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ο ανεξάρτητος βουλευτής σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς στον λογαριασμό του στο twitter.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ!!!


Τι ωραία που ήτανε πριν από λίγο καιρό που έλεγε ότι ήθελε, διαφωνούσε με όλα, κατήγγειλε τους πάντες και τα πάντα και κρατούσε ψηλά τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα!
Τι ωραία είναι να υπόσχεσαι λαγούς με πετραχήλια, να ανακαλύπτεις «επαναδιαπραγματεύσεις» και «νέα μίγματα οικονομικής πολιτικής». Να ακουμπάς τα ευαίσθητα κύτταρα του χαϊδέματος της αγωνίας του καθένα και να αφήνεις ένα απροσδιόριστο ενδεχόμενο να υπάρξουν καλύτερες ημέρες για όλους μας.

"Ποιο ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται;”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011



Η κυβέρνηση οπερέτα του κ. Παπαδήμου

Μια καταστροφική Κυβέρνηση



Από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία

Καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ  συγκυβέρνηση

Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης   του   ελληνικού  λαού  από  την         Κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.

Αφου στο τελος θα υπογραψεις και το ξερεις…………


Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει.


Παραλίγο ο Λοβέρδος να καταθέσει την υποψηφιότητά του στη Σία Κοσιώνη, όπως έκανε ο Χρυσοχοϊδης στο Χατζηνικολάου...
Πως  'λέμε ρε γιαγιά  εκείνη η παροιμία;
"Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει".

"Έχουμε καιρό για τη διαδοχή" , είπε ο Λοβέρδος στη Σία Κοσιώνη. Κι αμέσως μετά, έσπευσε-με το μάτι να γυαλίζει από βουλιμία για εξουσία-να δώσει διευκρινίσεις.
"Όταν ...

Έχει να γίνει της Πόπης, οργισμένος ο Γραμματέας από τη βουλευτίνα...

Σφοδρή επίθεση της Σοφίας Γιαννακά σε Παπανδρέου-Καρχιμάκη...

Στο Mega κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώσουν τον κ.  Παπανδρέου.
Στα πλαίσια αυτά όταν δεν φωνάζουν την Μιλένα Αποστολάκη, τον Μίμη Ανδρουλάκη, σπεύδουν στην Σοφία Γιαννακά,γνωστή για τις πρόσφατες κωλοτούμπες της. Σήμερα λοιόν η κα Γιαννακά επιχείρησε να απαξιώσει τόσο τον Παπανδρέου, όσο και...

Έληξε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο της Μεσογείων, μετά από αστυνομική επιχείρηση

Έληξε η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στην λεωφ. Μεσογείων, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επικράτησε μικροένταση και η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και ακόμη 9 συνδικαλιστές, που είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίζεται, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και εκπρόσωποι φορέων και δήμων που έχουν ταχθεί κατά του τέλους ακινήτων βρίσκονται στο σημείο για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Ολόκληρη η νέα εγκύκλιος για την εργασιακή εφεδρεία (PDF αρχείο)

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την εφαρμογή της εφεδρείας εξέδωσε με την διαδικασία του επείγοντος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
Προβλέπει μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) καθώς και το μόνιμο προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία, εφόσον, τα έτη ασφάλισης που υπολείπονται για την συμπλήρωση της απαιτούμενης 35ετιας, είναι κατά μέγιστο όριο δύο, μέχρι τις 31/12.2013.

Το Ειρηνοδικείο του διέγραψε χρέη 250.000 ευρώ

Είναι ακόμη ένας δανειολήπτης στην Κρήτη που δικαιώνεται από το Ειρηνοδικείο, του Ηρακλείου αυτή την φορά, το οποίο διέγραψε το ποσό των 250.000 από τις 300.000 ευρώ, τις οποίες εμφανιζόταν να χρωστάει σε διάφορες τράπεζες.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης « ο δανειολήπτης αυτός, είχε ένα σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 Ευρώ ,σε διάφορες Τράπεζες, εμφάνισε αδυναμία πληρωμής αυτού ,χρησιμοποίησε τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου,

Νέα επιδρομή στις τσέπες - Ο Παπακωνσταντίνου αυξάνει τα τιμολόγια ηλεκτρικού από 1η Ιανουαρίου

Χαμηλότερες από 19% (που είναι το αίτημα της ΔΕΗ) θα είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές. Το ποσοστό των αυξήσεων θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών περισσότεροι από 165.000 εργαζόμενοι

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Βάσει αυτής, εκτός ΒΑΕ βρίσκονται αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου 2011 περίπου 166.000 εργαζόμενοι σε ειδικότητες και εργασίες που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως βαριές και ανθυγιεινές.
Στη νέα λίστα -δείτε αναλυτικά

Την ιδρυτική της διακήρυξη παρουσίασε η Ενωτική Κίνηση...

Την ιδρυτική της διακήρυξη με σαφείς αναφορές κατά του Μνημονίου παρουσίασε η Ενωτική Κίνηση, η νέα πολιτική κίνηση των Νίκου Κοτζιά, Αλέξη Μητρόπουλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσάκα και Δημήτρη Τσουκαλά.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης στην ΕΣΗΕΑ τόνισαν ότι η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να δώσει «πολιτική έκφραση στον κόσμο που ολοένα και περισσότερο αποδεσμεύεται από τα κόμματα και εναντιώνεται στα μνημόνια.

Πώς θα πάρουν ρεύμα και νερό τα αυθαίρετα

Βεβαίωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο που θα πιστοποιεί την ένταξη στο νόμο για τα αυθαίρετα και την πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης θα πρέπει να προσκομίζουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για να μπορούν να συνδέσουν αυτοτελείς ιδιοκτησίες ή κατοικίες με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α).

H Ευρώπη σε πανικό!!!


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΡΗΣ


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την Γενική Γραμματέα τού ΥΠ.ΠΟ, αρμόδια για την Αρχαιολογία, Στυλιανή Μενδώνη. Στη σύσκεψη μετείχαν από πλευράς ΥΠ.ΠΟ η Διευθύντρια Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Νικολέτα Βαλάκου, και η Διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ,Ευγενία Γερούση.

Θέμα της συνάντησης ,την οποία ζήτησε η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, ήταν το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Άσκρης Βοιωτίας  

ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σχόλιο του Δημήτρη Κατσούλη
Πρώην Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
 Η χθεσινή σύσκεψη της  περιφέρειας και των δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία που συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά  φαίνεται καταρχήν να ανέδειξε δύο ζητήματα: Πρώτον, την άμεση αναγκαιότητα της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Στερεά Ελλάδα.

Διαχείριση απορριμμάτων, μέτρα εξυγίανσης του Ασωπού και ψηφίσματα για τις έκτακτες εισφορές και την ανεργία στο Περιφερειακό

Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 23 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο, πέρα από την ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν αρκετά επίκαιρα θέματα, από τα οποία ξεχωρίζουν : Η διαχείριση των απορριμμάτων
Όπως είναι γνωστό και ενημέρωσε το σώμα ο Περιφερειάρχης, πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ευρεία πολύωρη σύσκεψη με Δημάρχους, εκπροσώπους των Δήμων και των ΦοΔΣΑ,

Ευθύνες του Θ. Χειμάρα στον Περιφερειάρχη Κ. Περγαντά για το Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας


Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα 23 Νοεμβρίου 2011 .

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων  ο κ. Αθ. Χειμάρας αναφέρθηκε στο θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στην διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του , τονίζοντας:

Σταθερά πρώτη Δύναμη η ΠΑΣΚ


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23/11/2011 αρχαιρεσίες του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, για την ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε.
Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: 

Ψήφισαν                         859
Άκυρα – Λευκά                47    
Έγκυρα                          812 

Έλαβαν:

Ημερίδα στους Δελφούς για την Ανάπτυξη του πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Σ. Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη του πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»,

Καλημέρα!!!