Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΚΑ-ΣτΕ δεν θα παραστούμε στην συνεδρίαση για τους παρακάτω λόγους. ...


Φίλε Πρόεδρε,
Λάβαμε την από 14/11/2011 πρόσκλησή σου, για σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για συζήτηση του εγκεκριμένου ! από το Δημοτικό Συμβούλιο, Σχεδίου του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Χαλκιδέων.

    Πιστεύουμε, πως στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, ως μέλη της ως άνω επιτροπής, αλλά και σεβόμενοι, τόσο τους συλλογικούς θεσμούς συζήτησης, προβληματισμού και ανάπτυξης των προτάσεων συμμετοχικών φορέων για την διαμόρφωση θέσεων και στρατηγικών ως απόρροια κοινωνικού διαλόγου, δεν θα παραστούμε στην συνεδρίαση για τους παρακάτω λόγους.
Ένα τέτοιο σημαντικό, για την πορεία του νέου Καλλικρατικού δήμου, σχέδιο Στρατηγικού σχεδιασμού, θα έπρεπε να είχε τύχη ευρείας συζήτησης   στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όπως ρητά ο νόμος  3852/2010  παρ.2 ορίζει:
« Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου
Τι νόημα έχει πλέον, το εγκεκριμένο ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο,  με την αρ. απόφαση 453/2011, σχέδιο να συζητηθεί στην Επιτροπή ; παρά μόνο, για τα μάτια του κόσμου, και για να καλύψει ετεροχρονισμένα την αναγκαιότητα, που ο νόμος επιβάλλει,  πρώτα δηλαδή, να γνωμοδοτήσει η επιτροπή και μετά το διαμορφωμένο σχέδιο να εισαχθεί και να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Η πρωτόγνωρη αυτή,  συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία λειτουργίας αλλά και αναβάθμισης των συμμετοχικών διαδικασιών, που φέρνει ο νόμος για το Καλλικράτη,  πρέπει να είναι συμβατή με τις γενικές ιδεολογικοπολιτικές πεποιθήσεις της Δημοτικής αρχής, ώστε να είναι και στην πρώτη γραμμή των επιλογών της.    Διαφορετικά, χρησιμοποιείτε μόνο,  ως «δήθεν» διαδικασία συμμετοχικής δημοκρατίας, αφού οι εντολοδόχοι ειδικοί έχουν καταθέσει και καταγράψει ήδη, τις προτάσεις τους που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, έχει ήδη καταθέσει, στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τις έγγραφες προτάσεις μας για το πρόγραμμα, ώστε να ενσωματωθούν στο κείμενο που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Είμαστε πεπεισμένοι, πως μπορούμε πιο στενά, η Δημοτική Αρχή οι φορείς του Δήμου αλλά και οι πολίτες, να έχουν μια πιο έγκαιρη και τακτή επικοινωνία, για όλα τα καθημερινά πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.   
      Είμαστε στην διάθεσή σου,  ως μέλος και εσύ της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ,  να συζητήσουμε θέματα της αρμοδιότητάς σου που αγγίζουν και τους πολίτες-καταναλωτές.
Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος  Μητροπέτρος                                               Χρύστα Δημαρέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου