Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Υπό διάλυση τα Κέντρα πρόληψης της Περιφέρειας

Κινδυνεύουν τα 5 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην περιφέρεια Στερεάς (ένα σε κάθε νομό), παρά το σύνθετο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια και ενώ οι ανάγκες ψυχοκοινωνικής στήριξης διογκώνονται. 
Οι δαπάνες λειτουργίας τους έχουν περικοπεί δραματικά και δεν καταβάλλονται. Επιπλέον στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» που έχει κατατεθεί προς ψήφιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γίνεται ούτε καν αναφορά στα Κέντρα Πρόληψης.

Το σωματείο εργαζομένων σε εναγώνια επιστολή που απέστειλε σε όλα τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων της χώρας, ζητάει την άμεση παρέμβαση τους προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές προς τα Κέντρα και να εκδοθούν ψηφίσματα στήριξης των Κέντρων Πρόληψης.
Ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα έχουμε εκφράσει την άποψη ότι τα Κέντρα Πρόληψης οφείλουν να αναβαθμιστούν ως δομές δημόσιου χαρακτήρα μέσω της ίδρυσης ΝΠΔΔ στην Περιφέρεια, το οποίο θα λειτουργεί παραρτήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας. ( Να αναβαθμισθούν τα Κέντρα Πρόληψης Ναρκωτικών) Θεωρούμε υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής και όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου να παρέμβουν από κοινού για την διάσωση και την στήριξη των δομών πρόληψης της Περιφέρειας στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

H επιστολή του σωματείου εργαζομένων είναι η ακόλουθη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου