Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δημ. Πιπεργιάς:Οδηγήθήκαμε σε συντηρητικές λύσεις κατεδάφισης κάθε κοινωνικής κατάκτησης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας ,το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πολύπλευρη κρίση.  Κρίση οικονομική , παραγωγική ,πολιτική πολιτιστική, θεσμική   σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κρίση με τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα τα αδύνατα στρωματά της .
Η επίθεση των κερδοσκόπων στην ευρωζώνη και ευρύτερα στην Ε.Ε. βρήκε απροετοίμαστες και ανοχύρωτες της χώρες  της και τις ηγεσίες τους ενώ ταυτόχρονα αναβίωσε παλαιούς εθνικισμούς.
Η θεοποίηση των αγορών , η ανυπαρξία συνεκτικού αναπτυξιακού μοντέλου για όλες τις χώρες της Ε.Ε , η εμμονή της  κας ΜΕΡΚΕΛ και των συμμάχων της για τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης -μέσω της νεοφιλελεύθερης λειτουργίας της υποτιθέμενης ΚΕΤ και του σκληρού Ευρώ -και η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση των κερδοσκόπων , οδηγεί στο εκτελεστικό απόσπασμα  και σε σύγχρονα κρεματόρια μεγάλα τμήματα  των κοινωνιών του Ευρωπαϊκού  Νότου.


Η Χώρα  μας  - αδύνατος  κρίκος  της  Ευρωζώνης - επιλέχθηκε  σαν  χώρος δοκιμών  των σχεδίων των κερδοσκόπων και εξελίχθητε σε πεδίο συγκρούσεων συμφερόντων και σε χώρα  εφαρμογής των σχεδίων των ισχυρών της Ευρώπης για τη  μετατροπή  των χωρών του νότου,  από ισότιμα μέλη της Ε.Ε. , σε προτεκτοράτα.
Επιλέχθηκε  και  εξαιτίας της -δουλόπρεπους απέναντι στους ισχυρούς ξένους - συμπεριφοράς της  σύγχρονης κρεπτοκρατικής αστικής τάξης που ελέγχει   τα ιδιωτικά ΜΜΕ - δυστυχώς όχι μόνο- και επιδιώκει διακαώς να ξεπεράσει  αλώβητη την κρίση, με την ενοχοποίηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που καλείται να πληρώσει  και τις μακροχρόνιες κλεπτοκρατικές επιδόσεις  της.  
Απέναντι   σ αυτή     την πρωτόγνωρη επίθεση έπρεπε να παρατάξουμε την ενότητα του Λαού και την ταχύρυθμη εφαρμογή σχεδίου εθνικής παραγωγικής , οικονομικής και πολιτικής ανασυγκρότησης. Χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση  ,στη κατεύθυνση αυτή , χωρίς τη συνειδητή  συμμετοχή  της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην ανασυγκρότηση της χώρας  και χωρίς δυνατότητα συγκρότησης εθνικής πολιτικής συμφωνίας  , θα καταλήξουμε σε συντηρητικές λύσεις κατεδάφισης κάθε κοινωνικής κατάκτησης,  με κατεδαφιστές  τους  εγχώριους .
«Υπερπατριώτες  των αγορών ” που  προετοίμασαν το έδαφος  και κάλεσαν ,  για  συνδρομή  στο έργο τους ,  το ΔΝΤ .
Μας καλούν να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα μέτρα και πολιτικές αδιέξοδες  πού κλέβουν  της  ζωές μας και το χειρότερο τις ελπίδες της νέας  γενιάς.
 Το ΠΑΣΟΚ ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και τις κοινωνικές δυνάμεις  που το συγκρότησαν  και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου έχει καταντήσει «αδειανό πουκάμισο».

Υποκατέστησε την πολιτική με την επικοινωνία και την μοιρολατρική θεωρία του μικρότερου κακού. Διέλυσε τις οργανώσεις που υπάρχουν πλέον μόνο  στα χαρτιά. Τα όργανα  του  είναι  ξεπερασμένα –διαλυμένα  και  δεν συνεδριάζουν . Όσοι επιδιώκουν την ουσιαστική λειτουργία τους θεωρούνται γραφικοί  χλευάζονται και καταγγέλλονται.  Οι βουλευτές λειτουργούν άλλοι  καθ υπόδειξη και άλλοι με  την απειλή της διαγραφής  .Όσοι διαφωνούν διαγράφονται. Οι ζωντανές δυνάμεις που λειτουργούν στα όποια μαζικά κινήματα έχουν απομείνει,  μετά την καταιγίδα των μέτρων και την επικοινωνιακή  επίθεση εναντίον τους , θεωρούν  το  ΠΑΣΟΚ εχθρό .Οι  αξιωματούχοι  του αντί να  αναζητήσουν πολιτικές  συμβατές  με τις διακηρύξεις του και να επιδιώξουν  την επανασύνδεση του με την κοινωνία, επιδίδονται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν στην επομένη μέρα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το «άδειο πουκάμισο»  για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση   αποτελεί  χρέος του κάθε πολίτη  και ιδιαίτερα του κάθε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να εκφράσει ελευθέρα την την  άποψη του , γιατί η κοινωνία αναζητά διέξοδο από την κρίση .
Διέξοδο που οφείλουμε να είναι προοδευτική.
Όσοι ανέχονται και σιωπούν πλέον βοηθούν  στην απενοχοποίηση της ακροδεξιάς και την πλήρη επικράτηση των ποιο ακραίων αντιδραστικών επιλογών.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους .
Ας πάψουμε ,στο όνομα του κομματικού πατριωτισμού ,να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.
Ο Λαός που μας εμπιστεύτηκε δεκαετίες απαιτεί οπό όλους εμάς ξεκάθαρες κουβέντες  και όχι μισόλογα .Απαιτεί κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι  κοινωνία 2/3 που ταχύρυθμα δημιουργείται.  Πολιτικούς που να εκφράζουν τα συμφέροντα του και όχι Δούρειους Ίππους
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, η  ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου