Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Η Γερμανία μόλις ΑΠΕΤΥΧΕ να πουλήσει ομόλογα της σε δημοπρασία

Η Γερμανία απέτυχε να πουλήσει το 35% των ομολόγων που δημοπράτησε σήμερα Τετάρτη καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους διεθνείς επενδυτές, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά καθώς μέχρι στιγμής τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνταν ο ασφαλής παράδεισος για τα επενδυτικά κεφάλαια στην Ευρώπη.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών περίμενε να πουλήσει ομόλογα ύψους 6 δις ευρώ και αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς οι επενδυτές γύρισαν την πλάτη τους στη Γερμανία, θεωρώντας πως τα επιτόκια των ομολόγων της θα αυξηθούν καθώς η κρίση θα επηρεάσει και την ίδια.
Κραχ στο Βερολίνο!!!
O Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικώς το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ.

Το επίπεδο διακράτησης είναι περίπου διπλάσιο του συνήθους, που κυμαίνεται περί το 20% της έκδοσης, ανέφερε εκπρόσωπος του, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να δηλώσει εάν και πότε ο Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους της χώρας είχε διακρατήσει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσοστό κατά το παρελθόν.

Το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερα νευρικό περιβάλλον των αγορών", ανακοίνωσε ο Οργανισμός, τονίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα αναχρηματοδότησης του Γερμανικού χρέους.

"Αναφορικά με την ποσόστωση (ομολόγων) που διακρατήθηκε, ο επιθυμητός συνολικός όγκος θα επιτευχθεί μέσω πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά", καταλήγει η ανακοίνωση।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου