Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν σήμερα Ήταν στο χρηματιστήριο, 17 Σεπτεμβρίου του ΄99…

Πώς χάθηκε μια Ελλάδα μέσα σε 12 χρόνια!

Δώδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τις …. 17 Σεπτεμβρίου 1999, όταν ο Γενικός Δείκτης έκλεινε στο αστρονομικό σημείο 6355,04 μονάδες. Λίγες μερικές μέρες αργότερα σημειωνόταν και το ιστορικό ενδοσυνεδριακό σημείο στις 6484,38 μονάδες…

Ήταν εκείνο το καλοκαίρι του 1999 που ενάμιση εκατομμύριο πολίτες με αντίστοιχους κωδικούς πίστευαν- κατόπιν και πολιτικών υποδείξεων – ότι αρκούσε να διαλέξουν μια μετοχή από τον πίνακα για να γίνουν πλούσιοι σε ημέρα.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχαίο Χιούμορ...Αθάνατο

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε ως αµοιβή 500 δραχµές και ο πατέρας άρχισε τα παζάρια θεωρώντας το ποσό υπερβολικό.
«Με τόσα χρήµατα θαµπορούσα να αγοράσω ένα ζώο» είπε. «Αγόρασε», του απάντησε ο Αρίστιππος. «Ετσι θα έχεις δύο». 
Και όταν κάποιος του είπε ότι η Λαΐδα -η γνωστή εταίρα - δεν τον αγαπά αλλά προσποιείται

Αχραίο χιούμορ...Αθάνατο (1)

Ρώτησε κάποιος έναν ανόητο δάσκαλο: «Πώς λεγόταν η µητέρα του Πριάµου;». 
Ο δάσκαλος βρέθηκε σε δυσκολία, αλλά έδωσε την απάντηση: 
«Εµείς πάντως, για να την τιµήσουµε, την λέµε κυρία».

Reuters...Ραγδαία αύξηση των αστέγων στην Ελλάδα


Είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη.
Έχασαν τα πάντα, πιάνοντας «πάτο» και χωρίς να ξέρουν το γιατί.
Αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα με δραματική αύξηση των αστέγων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα παρουσιάζει το Reuters..., μέσα από
ένα εκτενές ρεπορτάζ με ιστορίες συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει άρδην η ζωή τους.

Ο Πάγκαλος «συνέλαβε» εργαζόμενη της ΕΡΤ μέσα στη Βουλή!

Πρωτοφανή σκηνές συνέβησαν μέσα στη Βουλή, όταν ο Πάγκαλος απαίτησε να συλληφθεί μία εργαζόμενη της ΕΡΤ επειδή μειδίασε σε όσα έλεγε! Μετά την λήξη του Υπουργικού..
Συμβουλίου ο Πάγκαλος βγήκε από το περιστύλιο της Βουλής. Εκεί ήταν αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ, ανάμεσα στους οποίους ήταν μία μοντέρ, η οποία, όταν πέρασε δίπλα της ο Πάγκαλος, έκανε μορφασμό αποδοκιμασίας.

Μπερλουσκόνι: «Χοντροκώλ... και αγαμ... η Μέρκελ»!

Κάνεις δε μπορεί να πλήξει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Ίσως βέβαια η Άνγκελα Μέρκελ, την οποία «στόλισε» για τα καλά σε κάποιο από τα «μπουνγκα-μπούνγκα» πάρτι του, να μην έχει την ίδια γνώμη...
Γαργαλιστικά και άκρως ενδιαφέροντα τα αποσπάσματα από τις υποκλοπές των τηλεφωνημάτων των μελών του δικτύου που προμήθευε τον «καβαλιέρε» με αισθησιακές παρουσίες στα διαβόητα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι του στη βίλα του στο Άρκορε.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - Κριτήρια και μόρια για την εργασιακή εφεδρεία!

Σύμφωνα με τη τελική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί στο εν λόγω Διάταγμα, κλείνει κατά πολύ η στρόφιγγα για την απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο. 
Το Διάταγμα ορίζει ότι από τους πίνακες κατάταξης που καταρτίζει το ΑΣΕΠ, μόνον το 10%, όχι του συνόλου του προσωπικού, αλλά του συνόλου των ετήσιων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο, θα καλύπτεται από το προσωπικό της εφδρείας.
Το πλήρες κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία, μπορείτε να διαβάσετε

Γ.Μητροπέτρος ΟΔΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ... ΟΔΟΣ ΜΕΤ΄ΕΜΠΟΔΙΩΝ.!!

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩΦΕΥΕΙ...!!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ,; ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ..!
ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ...
ΧΑΛΚΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΙΤΡΙΝΑ. 
ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ; 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ;
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ;ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ...!! 
ΤΙΠΟΤΑ...!  
Σχόλιο:
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ   ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΚΑΙ  ΤΟΤΕ  ΘΑ  ΔΟΥΜΕ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  .
Ή  ΔΕΝ  ΘΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ;

ΛΕΦΤΑ    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;
ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;
 

Χριστοφής εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Κ. Περγαντά .


Με αφορμή την επίσημη έγκριση χρηματοδότησης συνολικού ποσού 300.000,00€ (με ΦΠΑ 23%) σε βάρος της μελέτης της ΣΑΜΠ 056/3 με Κ.Α.: 2010ΜΠ0560013 και τίτλο «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, τόσο ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού όσο και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά

Ο Συλλογος Πτηνοτροφων - Χοιροτροφων Ν. Ευβοιας Ανήθικος ο διασυρμός μας


Ο Συλλογος Πτηνοτροφων - Χοιροτροφων Ν. Ευβοιας, ενημερωνει τους πολίτες της Ευβοιας οτι η Δημοσιευση της λιστας των οφειλετών  του Δημοσιου στα μεσα μαζικης ενημερωσης  συμπεριλαμβανει, εταιρειες και   μελη   μας  που  δραστηροποιουνται   στην  παραγωγη  λευκου  κρεατος  στο  νομο  μας.
Διαμαρτυρομαστε, για τον διασυρμο των επιχειρησεων μας απο το κρατος που μας βαζει στο ιδιο τσουβαλι με φοροφυγαδες, λαθρεμπορους, τοκογλυφους  κ.α.

Δ.Ο.Ε. να πραγματοποιηθεί άμεσα η Β΄ φάση των αποσπάσεων

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, στις 12/9/2011, παρουσίασε με σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο τα προβλήματα στην εκπαίδευση, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και το μεγάλο θέμα με την έλλειψη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τα σχολεία.
            Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, την ίδια ημέρα έσπευσε να αμφισβητήσει τα στοιχεία της Δ.Ο.Ε., δίνοντας δικά του, τα οποία εμφάνιζαν σημαντικά λιγότερα κενά.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 
Ο Δημήτρης Παπαναστασίου περνά στην αιωνιότητα έχοντας χαράξει με την επιστημονική κοινωνική και κυρίως πολιτική παρουσία ανεξίτηλα την σφραγίδα του στην Εύβοια και ιδίως στην Βόρεια Καρυστία

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για το θάνατο του Δημήτρη Παπαναστασίου

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Παπαναστασίου Δημήτρη»:
Η ζωή του Δημήτρη Παπαναστασίου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ενεργή συμμετοχή και ανάμιξη του στα κοινά. Η διαδρομή του στην υπηρεσία των δημοτών καλύπτει διάστημα τριάντα ολόκληρων συνεχόμενων χρόνων, χωρίς καμία διακοπή.

«Πολίτες της Αυτοδιοίκησης»: Καλό ταξίδι Σύντροφε...


Οι «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» του δήμου «Κύμης Αλιβερίου», μέσω ανακοίνωσης, εκφράζουν τη θλίψη τους για χαμό τυ πρώην Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου:
Οι «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» του δήμου «Κύμης Αλιβερίου», συγκλονισμένοι από την απώλεια του ηγέτη μας και πρώην Δήμαρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου , εκφράζουμε την οδύνη μας για τον απρόσμενο και απροσδόκητο χαμό του .
Δηλώνουμε ότι :

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Δημ. Παπαναστασίου

Πέθανε σήμερα στις 4 το πρωί απο ανακοπή καρδιάς ο πρώην Δημάρχος Κονιστρών και αντινομάρχης Δημήτρης Παπαναστασίου . Αύριο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο Μονόδρι θα γίνει η κηδεία. Τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του στο Μονόδρι φιλικό του πρόσωπο με το οποίο προηγούμενα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και του είπε ότι δεν αισθανόταν καλά.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Όλα του γάμου δύσκολα...

Ειδικό τέλος ύψους από 30 έως 160 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους επιβάλλουν το τελευταίο διάστημα πολλοί δήμοι της χώρας.

Το ειδικό αυτό τέλος το εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων εξαιτίας της κρίσης, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

«Βόμβες» κατά Παπακωνσταντίνου και Eurostat

 Μας ανακοίνωσαν έλλειμμα 15,4% εν μία νυκτί
Βαριές καταγγελίες ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, στο οποίο στηρίχθηκαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ίδια η είσοδος της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μπορεί να μην είναι πραγματικά, έκανε η κυρία Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ υπαινίχθηκε ότι οι εθνικοί λογαριασμοί, δηλαδή τα ελλείμματα, τα έσοδα, οι δαπάνες και το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους εθνικούς λογαριασμούς, δεν οριστικοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά έρχονται στην Αθήνα απευθείας από την Eurostat.

Στη Λήμνο το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου ;

Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 2 δις. Ευρώ !
Ένα μεγάλο τεχνολογικά επίτευγμα, το μεγαλύτερο Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο του κόσμου, είναι πολύ πιθανό να κατασκευαστεί ΒΑ της Λήμνου και συγκεκριμένα ανοιχτά του ακρωτηρίου της Πλάκας.
Μια επένδυση με πολύ υψηλό κόστος κατασκευής, ισχύος 500 MW, που, αν υλοποιηθεί, θα φέρει προβολή και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο στη Λήμνο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μίμης «πυροβολεί» τον Μπένι: «Φαντασιώνεται ότι είναι πρωθυπουργός σε αναμονή»

Μύδρους εναντίον του Βαγγέλη Βενιζέλου εξαπολύει ο Μίμης Ανδρουλάκης, με άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο (blog) υπό τον τίτλο «Μαθητευόμενος μάγος ή μεταρρυθμιστής για κλάματα»; Ο Μίμης Ανδρουλάκης, αν και δεν γράφει το όνομα του υπουργού Οικονομικών, το «φωτογραφίζει» με τρόπο που δεν αφήνει καμια αμφιβολία, για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται.
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζει:
«Συνήθως φαντασιώνεται ότι είναι Δελφίνος. Πρωθυπουργός σε αναμονή. Ο δελφινισμός είναι το "μεταρρυθμιστικό" του κίνητρο. Η Ελλάδα είναι συχνά μόνο το πρόσχημα».

Η κυβέρνηση κάθε μέρα που περνά, γίνεται και πιο καταστροφική για τη χώρα

Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται περισσότερο αναξιόπιστη, ανάλγητη και καταστροφική για τη χώρα.
Το νέο χαράτσι για τα ακίνητα, συνθλίβει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, ενώ τα χρήματα θα πέσουν σ' ένα πηγάδι δίχως πάτο. Η κατανάλωση θα μειωθεί έτι περαιτέρω, η όποια οικοδομική δραστηριότητα θα εξαφανιστεί και φυσικά η ύφεση θα αυξηθεί, μειώνοντας περισσότερα τα έσοδα του κράτους.

Οι Έλληνες επαναστατούν χωρίς να το ξέρουν!!

Ξεκίνησε η επανάσταση από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν τόλμησε να πάρει πίσω το εξωφρενικό χαράτσι του Γιώργου..
Σουφλιά με το απίστευτο ''πράσινο τέλος'' στα αυτοκίνητα. Φυσικά ο κόσμος ''επαναστάτησε'' και κατέθεσε εκατοντάδες χιλλιάδες πινακίδες.
Αποτέλεσμα; Μηδέν. Μείον δηλαδή γιατί όχι μόνο δεν πήραν παραπάνω λεφτά το 2009 από το 2008, αλλά πήραν και πολλά εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

Φθινοπωρινός κρόκος εναντίον του καρκίνου

Τοξικό αλλά σωτήριο το φυτό κολχικό που εξολοθρεύει τους όγκους
Τη λύση στον καρκίνο φαίνεται πως έδωσαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ οι οποίοι δημιούργησαν μία «έξυπνη βόμβα». Ο λόγος για τον φθινοπωρινό κρόκο..
ο οποίος συγγενεύει με το γνωστό σε όλους κρόκο μόνο που είναι ιδιαίτερα τοξικός.
Η «έξυπνη βόμβα» σταματά την εξέλιξη ή κάποιες φορές εξαφανίζει τελείως τους καρκινικούς όγκους ενώ η δραστική του ουσία, η κολχικίνη, χρησιμοποιείται από τη βυζαντινή εποχή.

Την Τρίτη εκλέγουν εκπροσώπους για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 11.30 π.μ. με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) σύμφωνα με το άρθρο11 του Π.Δ. 74/2011 – ΦΕΚ181/Α/22-8-2011. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τιμπλαλέξης Δημήτριος.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης συζητήθηκαν σε κοινή σύσκεψη Δ.Ο.Ε. - Ο.Λ.Μ.Ε.

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 2011 κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συνέντευξη Τύπου δίνει ο Κώστας Μαρκόπουλος

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στα ΜΜΕ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 7:30μ.μ. στο Ξενοδοχείο Παλίρροια με θέμα:

«Προσωπικός απολογισμός έτους – Τοποθέτηση Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ – Η κατάσταση στην Εύβοια»

Ξεκινά από αύριο το φθινοπωρινό ωράριο εμπορικών καταστημάτων

Το φθινοπωρινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Χαλκίδας, διαμορφώνεται ως εξής:
ΗΜΕΡΑ              ΠΡΩΪ                  ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ          8.30 - 14.00       ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ                 8.30 - 13.30        17.30- 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ          8.30 - 14.00        ΚΛΕΙΣΤΑ

"Η Περιφέρεια δε λειτουργεί με αυτόματο πιλότο" Κλ.Περγαντάς

Απάντηση δίνει ο Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς στον Θανάση Χειμάρα, για τα έργα «Δρόμος Γλύφα – Φανός» και «Διαρρύθμιση Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας»:

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Συνδυασμός του κ. Θανάση Χειμάρα, είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι η αιρετή Περιφέρεια δεν λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο».

Ο Αθ. Χειμάρας κατηγορεί για αυτάρεσκες δηλώσεις τον Κλ. Περγαντά

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Περγαντά, σχετικά με τα έργα «Γλύφα – Φανός» και «Διαρρύθμιση Παιδαγωγικής Ακαδημίας», για λόγους αρχής νοιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε, τόσο το Φθιωτικό λαό, όσο και το σύνολο της Περιφέρειας ότι,οι δυστυχώς, αυτάρεσκες δηλώσεις του κ. Περγαντά περιλαμβάνουν μόνον τη μισή αλήθεια, δηλ. το πόσο σημαντικά είναι τα 2 έργα.

Ο Νίκος Στουπής για τη ΒΙΠΕ Β.Εύβοιας

Η Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία Στ.Ελλάδας σχολιάζει την απόφαση για τη ΒΙΠΕ Β.Εύβοιας, τονίζοντας "Μακριά από την υποταγή στις επιχειρηματικές ορέξεις, τα μικροσυμφέροντα και τον στείρο λαϊκισμό".
Σε σχέση με το εξεταζόμενο στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου αίτημα Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικής ΒΙ.ΠΕ. από την Εταιρεία ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι της Εύβοιας, ο επικεφαλής της Παράταξης και μέλος της Επιτροπής Νίκος Στουπής, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

Ένταση για τη ΒΙΠΕ Β.Εύβοιας. Κινητοποίηση των κατοίκων

Ένταση επικράτησε όταν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πήρε απόφαση να ανάψει το 'πράσινο φως'...στην εγκατάσταση ιδιωτικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στο Μαντούδι της Βόρειας Εύβοιας.
 Περισσότεροι από 200 κάτοικοι της περιοχής που είχαν μετακινηθεί στη Λαμία από νωρίς το πρωί με λεωφορεία και που αντιδρούν στο σχέδιο εγκατάστασης ΒΙΠΕ, είχαν περικυκλώσει το χώρο συνεδρίασης της

Συμεών Κεδίκογλου: "Ναι στην επένδυση, αυτονόητη προϋπόθεση η ασφάλεια των κατοίκων και του περιβάλλοντος"

Τη θέση του για το ζήτημα της επένδυσης της ΤΕΡΝΑ στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας εξέθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Παλμός της Βόρειας Εύβοιας». 

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής αναφέρει:

«Τοποθετούμαι, όπως πιστεύω έχω υποχρέωση, στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ και το γενικότερο σχεδιασμό στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, όχι με το μάτι του ειδικού αλλά εκφράζοντας το κοινό αίσθημα και τη κοινή λογική.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών σε 185 σχολεία. Το πρόγραμμα σπουδών

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα ωρολόγια Προγράμματα των μαθημάτων των Δημοτικών και των Γυμνασίων για την πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών.

Το Μάιο 2011 παραδόθηκαν τα νέα Προγράμματα Σπουδών για την υποχρεωτική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο) από τις αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές σύνταξης. Οι επιτροπές συνεργάστηκαν με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια και η συμβατότητα με τα προηγούμενα προγράμματα σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Επιμορφωτικό σεμινάριο στη Χαλκίδα για τα εργατικά και ασφαλιστικά

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Χαλκίδα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα : «ΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ».

Τo πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΔΗΚΕΧ, πρ. Δημαρχείο Αβάντων 50 στη Χαλκίδα από την Τετάρτη 5 έως και τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 ( 4 ημέρες ) και θα έχει διάρκεια 25 ωρών.

Αντιδήμαρχος express στη Λαμία! Η θητεία του κράτησε μόλις 4 μέρες

Ο Γιώργος Σαγιάς έχει το ρεκόρ της πιο σύντομης θητείας αντιδημάρχου...
Ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, την Παρασκευή το απόγευμα, ανάρτησε στο "Δι@ύγεια" του Δήμου Λαμιέων την απόφαση ορισμού του Γιώργου Σαγιά ως Αντιδημάρχου για θέματα παιδείας! Μέχρι εκεί όλα καλα...

Σήμερα όμως την πήρε πίσω, με νέα ακυρωτική απόφαση, η οποία αναρτήθηκε επίσης στο "Δι@ύγεια"! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό...

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Σαρκοζί – Παπανδρέου ενόψει Eurogroup – Τι είναι η λέσχη των Παρισίων…

ww.bankingnews.gr
Παγκόσμια αναστάτωση έχει προκαλέσει η ελληνική κρίση χρέους και ο ορατός κίνδυνος ελεγχόμενης και όχι βίαιης χρεοκοπίας.
Κατανοώντας πλέον όλοι ότι η Ελλάδα πραγματικά κινδυνεύει η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν Σαρκοζί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα τηλεδιάσκεψη στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Γ Παπανδρέου ώστε να του περάσουν ένα σαφές μήνυμα.

Στείρι: Ζητούμε την άμεση δικαίωση, για το μοναδικό σχολείο μας



Οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι του Στειρίου δεν παραδίδουν τα όπλα και με υπόμνημα που απέστειλαν σήμερα στο υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων απαιτούν την άμεση δικαίωση για το θέμα της συγχώνευσης του μοναδικού σχολείου στο Στείρι.

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων του Στειρίου συνάντησαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Αργυρόπουλο και του εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους, για την εκπαιδευτική εισήγησή του στην κατάργηση-συγχώνευση του μοναδικού σχολείου τους .

Δήλωση Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την απελευθέρωση των αδειών ταξί

Οταν υπάρχουν και αυτές οι φωνές!!
Οι επαγγελματίες ταξί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι οικογενειάρχες που εργάζονται σκληρά.  
Πολλοί από αυτούς είναι υπερχρεωμένοι σε τράπεζες προκειμένου να αγοράσουν μια άδεια ταξί που κόστιζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτή η διαδικασία εξελισσόταν εν γνώσει του κράτους, καθώς η μεταβίβαση των αδειών γινόταν με διοικητική πράξη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ηλεκτρονική η αίτηση για το φοιτητικό πάσο

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου προς όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για τη χορήγηση του πάσο οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr.

Αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία γραμματεία, ο φοιτητής θα παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πειθαρχική δίωξη κατά του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα θα ασκήσει την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Η δίωξη θα αφορά τα δύο αδικήματα και συγκεκριμένα την παράβαση καθήκοντος και συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό.

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για το δ’ τρίμηνο του 2011 για την ελληνική οικονομία Κατασκευές και τουρισμός οι κλάδοι με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των εργοδοτών στην Ελλάδα για το δ' τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης, που ανακοίνωσε η ManpowerGroup.

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο -13% υποδεικνύοντας ότι περισσότεροι είναι οι εργοδότες που προβλέπουν μείωση από αυτούς που προβλέπουν αύξηση των θέσεων εργασίας.

Χοντραίνει το παιχνίδι στην Ανατ.Μεσόγειο ! Επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου!

Η επικοινωνία θα γίνει μετά από την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο κ . Παπανδρέου, με Μέρκελ και Σαρκοζί.
Μαζί με το θέμα της αντιμετώπισης της δραματικής οικονομικής κρίσης, το θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο στη Κύπρο είναι τα καυτά ζητήματα που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών φαίνεται ότι επιβάλουν επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου.Οι αμερικανοί μέσω διαρροών κάνουν λόγο για ίσια μοιρασιά μεταξύ Ελληνοκυπρίων και

Διαφωνούμε, αλλά θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, είπαν οι πανεπιστημιακοί

Υπέρ της λειτουργίας των πανεπιστημίων τάχθηκε η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καθηγητών Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη, στην οποία συζητήθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως τονίζουν οι πανεπιστημιακοί, το νέο θεσμικό πλαίσιο απέχει σημαντικά από τις θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν Με συντελεστή έως 20 ευρώ το τετραγωνικό το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Με συντελεστή από 3 έως και 16 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και με προσαύξηση που φτάνει το 25% για τα νεόδμητα κτίρια θα επιβάλλεται το νέο ειδικό τέλος ακινήτων.
Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους 0,50 ευρώ το τετραγωνικό.Λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος ακίνητης περιουσίας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών,

Καρατζαφέρης: «Θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω τον τόπο»

 Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΛΑ.Ο.Σ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ
«Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε συγκέντρωση του ΛΑ.Ο.Σ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Όταν οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο κ. Καρατζαφέρης παρενέβη και είπε: «Στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες».

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καλό βράδυ


Προς τι αυτή η επαρχιώτικη γλώσσα;;


Προχθές από το Υπουργείο Εργασίας δόθηκα στην δημοσιότητα τα ονόματα των διοικήσεων των ΜΚΟ που ανέλαβα τον  "ρόλο" να ενοικιάζουν εργαζομένους στο δημόσιο. Στο  χορό αυτό μπήκαν ΜΚΟ από όλες τις περιοχές της χώρας που ανέλαβαν να γίνουν σύγχρονοι δουλέμποροι και από τους  δύο πολιτικούς χώρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να υπηρετήσουν άνομα συμφέροντα.

Το  να κατηγορείς την κυβερνητική εξουσία για τις πρακτικές της είναι ένα ζήτημα, όταν  όμως επιλέγεις να υπηρετείς αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, πως χαρακτηρίζετε;
Σιγά που  θα αποσίαζε η Εύβοια από τη "μάσα"

Δημόσια συγνώμη από τον Κ. Μαρκόπουλο ζητά ο Δ. Πιπεργιάς για την ΜΚΟ

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς δίνει την απάντησή του στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλο, που υποστήριξε πως είναι αντιπρόεδρος σε ΜΚΟ και τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Πιπεργιάς επισημαίνει:
Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τη συμμετοχή των ΜΚΟ στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», την Παρασκευή 9/9 στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μαρκόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο πρώην βουλευτής Εύβοιας και μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς είναι αντιπρόεδρος σε μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) στην Εύβοια. Ερωτηθείς για την αναφορά αυτή ο Δ. Πιπεργιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ.Μαρκόπουλος:"Το παλαιό ΠΑΣΟΚ ξαναχτυπά"

Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Πιπεργιά:


«Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να παραδεχθώ πως έκανα λάθος και αδίκησα έναν στρατηγό εν αποστρατεία με προσφορά, τον τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Δεν αδίκησα όμως τον τέως βουλευτή διότι πίστεψα, ότι μέσα στην προσπάθεια να ξαναχτιστεί το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ, θα χρησιμοποιηθούν σαν πρωταγωνιστές γνωστοί πρασινοφρουροί του παρελθόντος…

ΦΡΕΝΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Να σταματήσει το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού του Πάρι Κουκουλόπουλου* για επέκταση της εφεδρείας και των απολύσεων και στους δήμους επιχείρησε μία ημέρα μετά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. 
Με συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Καστανίδης στην ουσία «άδειασε» τον υφυπουργό του που έσπευσε δύο ημέρες από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό (πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ) όχι μόνο να προαναγγείλει όσα θα έλεγε ο πολιτικός του προϊστάμενος αλλά, κυρίως, να τα μεταφέρει με λάθος (νεοφιλελεύθερης σκοπιάς) τρόπο.

Λαική Συσπείρωση Απαράδεκτο το κλείσιμο του Λυκείου Αγίας Αννας

Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Δ/σης της Β/θμιας ΕΚΠ/σης Ν. Εύβοιας , της Περιφερειακής Διοίκησης Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσουν τη Γ’ Λυκείου στην Αγ. Άννα, στη Β.Κ. Εύβοια, δύο ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Αναγκάζουν τους 6 μαθητές να πάνε στο λύκειο Μαντουδίου.

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων διοργανώνει έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας,

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων διοργανώνει έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και κοσμήματος των μελών και φίλων του, από 16 έως 23 Σεπτεμβρίου 2011 στη Χαλκίδα, στο «Κόκκινο Σπίτι» και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, το πρωί από 11:00 – 13:00 και το βράδυ από 6:00-11:00 μμ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην έδρα της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας στο «Κόκκινο Σπίτι» την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 8:00 μμ.