Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το νέο φόρο στα ακίνητα

Αυστηρή κριτική στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την φορολόγηση των ακινήτων ασκούν το κόμματα ελάσσονος αντιπολίτευσης μιλώντας για χαράτσια και δυσβάστακτη φορολογία.

Σε άρνηση πληρωμών καλεί το ΚΚΕ αναφορικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης - τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ. Πλατιά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

» Ή ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατίας», αναφέρει το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ όσο και να συναναστρέφεται τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της τρόικας, παραμένει βαθιά στο DNA του η κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που στην ουσία ακόμη κομμουνιστικοκρατείται μέσω των συντεχνιών.

» Καιρός να απελευθερώσουμε την χώρα από τις δουλείες που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

«Αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών» με τα νέα μέτρα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του όπου επισημαίνει ότι:

«Ενώ ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανήγγειλε τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών, μέσω του ισοπεδωτικού φόρου για τα ακίνητα, ανέθεσε στον πρωθυπουργό να παρουσιάσει το περιτύλιγμα της αντικοινωνικής και χρεοκοπημένης πολιτικής του».

«Η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού πως η ανεργία θα είναι ο μόνιμος σύντροφος κάθε σπιτικού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε ο ίδιος και η πολιτική του μνημονίου», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και αποτελεί μονόδρομο η ανατροπή της ίδιας και της πολιτικής της. Η απάντηση και η ελπίδα βρίσκεται στη διαμόρφωση ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας».

Αρνητικά κρίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις εξαγγελίες για τα νέα μέτρα επισημαίνοντας ότι «αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αγγίξει τις γκρίζες περιουσίες, εφορμά για μια ακόμα φορά επί δικαίων και αδίκων, χωρίς κανένα κριτήριο. Χαρατσώνει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε ακινήτου ανεξάρτητα από τον πλούτο του κάθε ιδιοκτήτη και τον τρόπο που αποκτήθηκε, οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση».

«Η κυβέρνηση μετά από ανικανότητα και φαυλότητα μηνών, πανικόβλητη πλέον, βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο κάνοντας τα ίδια λάθη. Αντί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, για πολλοστή φορά επιλέγει την υπερφορολόγηση των συνηθισμένων και εξαντλημένων ιδιωτών» επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου