Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πειθαρχική δίωξη κατά του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα θα ασκήσει την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Η δίωξη θα αφορά τα δύο αδικήματα και συγκεκριμένα την παράβαση καθήκοντος και συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό.


Ο κ. Αγγελάρας κατηγορείται για την καθυστέρηση δεκάδων αποφάσεων του Τμήματός του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, όπως και δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούν το διαγωνισμό για την ανάθεση είσπραξης του ΕΤΑΚ σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα, η τελευταία περίπτωση αφορά το πληροφοριακό σύστημα και την προμήθεια λοιπών υποδομών και υπηρεσιών για την εφαρμογή του ΕΤΑΚ.

Το δεύτερο αδίκημα αφορά επιστολή που απέστειλε ο κ. Αγγελάρας στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την υπόθεση των βιβλίων και για μια Δδεύτερη που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη αναφορικά με υπόθεση την οποία χειρίστηκε και που αφορούσε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωγή αναμένεται να διαβιβαστεί την Πέμπτη στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικράμμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου