Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΡΕΝΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Να σταματήσει το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού του Πάρι Κουκουλόπουλου* για επέκταση της εφεδρείας και των απολύσεων και στους δήμους επιχείρησε μία ημέρα μετά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. 
Με συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Καστανίδης στην ουσία «άδειασε» τον υφυπουργό του που έσπευσε δύο ημέρες από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό (πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ) όχι μόνο να προαναγγείλει όσα θα έλεγε ο πολιτικός του προϊστάμενος αλλά, κυρίως, να τα μεταφέρει με λάθος (νεοφιλελεύθερης σκοπιάς) τρόπο.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ενάμιση μήνα με την υπόθεση σκουπίδια της Αττικής όταν πριν από κρίσιμη σύσκεψη είχε προαναγγείλει με ραδιοφωνικές του δηλώσεις... λάθος λύση.
Καστανίδης: Δεν έχει συζητηθεί θέμα εφεδρείας στους δήμους
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην απάντηση του ο κ. Καστανίδης όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «απόλυση» που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο κ. Κουκουλόπουλος στις δύο χθεσινές ραδιοφωνικές (ΝΕΤ και Real fm) αλλά διέψευσε ακόμη και το θέμα της εφεδρείας. Παράλληλα απέφυγε ακόμη και τον όρο «υποχρεωτικές μετατάξεις» που επίσης χρησιμοποίησε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Βεβαίως, ο υπουργός Εσωτερικών προκειμένου να μην δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση (αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών) επιχείρησε να πείσει ότι τα ίδια πράγματα είχε πει και ο υφυπουργός του:  «Ο κ. Κουκουλόπουλος αυτό το οποίο είπε είναι ότι αυτό που χρειαζόμαστε στους δήμους είναι να υπάρξουν μετατάξεις στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης στο οποίο χρειάζεται να υπαχθούν ορισμένοι δήμοι, οι οποίοι έχουν πολλά χρέη. Αυτό, καταρχήν, αφορά μόνο στους δήμους οι οποίοι έχουν πολλά χρέη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.
Και πρόσθεσε: «Όσοι, λοιπόν, θα ενταχθούν είπε ο κ. Κουκουλόπουλος στο πρόγραμμα εξυγίανσης, πρέπει να έχουμε και μετατάξεις προσωπικού. Εάν δε δεχθούν, είπε ο κ. Κουκολόπουλος, τότε είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε την εφεδρεία. Αυτό είπε και αυτό ερμηνεύθηκε ως εφεδρεία και στους δήμους. Σας λέω, καταρχήν, ότι... οι δήμοι δεν έχει προκύψει κανένα θέμα για τους δήμους. Δεν έχει προκύψει ποτέ κανένα θέμα εσωτερικά στην κυβέρνηση με την εφεδρεία στους δήμους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου