Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Λαική Συσπείρωση Απαράδεκτο το κλείσιμο του Λυκείου Αγίας Αννας

Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Δ/σης της Β/θμιας ΕΚΠ/σης Ν. Εύβοιας , της Περιφερειακής Διοίκησης Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσουν τη Γ’ Λυκείου στην Αγ. Άννα, στη Β.Κ. Εύβοια, δύο ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Αναγκάζουν τους 6 μαθητές να πάνε στο λύκειο Μαντουδίου.

Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να διανύουν από 30 έως 60 χιλιόμετρα κάθε μέρα(από Κερασιά, Αχλάδι κ.λ.π.) , να χάνουν πολύτιμο χρόνο σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, να είναι επισφαλής η μεταφορά τους στο σχολείο λόγω των γνωστών προβλημάτων με τη μεταφορά μαθητών , μαζί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σχολεία της χώρας(ελλείψεις σε εκπ/κούς, σε βιβλία κ.λ.π.).
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως και σε προφορικές παρεμβάσεις σημείωσε, θεωρεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και να ανακληθεί η απόφαση που λειτουργεί σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Εκτιμά πως με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, άμεσα, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν όλες οι ελλείψεις των σχολείων της περιοχής.
Επισημαίνουμε πως θα επανέλθουμε φέρνοντας στο Περιφερειακό συμβούλιο όλα τα ζητήματα που αφορούν ελλείψεις ή προκαλούν σοβαρές δυσκολίες στην μετακίνηση των μαθητών.
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου