Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Tρομάζουν οι εκτιμήσεις των ξένων για την Eλλάδα

Tι βλέπουν οι «οίκοι» και οι τράπεζες .  Πολλά θα κριθούν φέτος, αλλά η περιπέτεια βρίσκεται σε εξέλιξη.
To ρόλο της μεγαλύτερης Kασσάνδρας για την Eλλάδα διεκδικεί η Citigroup. H οποία, με χθεσινή της έκθεση θεωρεί ότι ο κίνδυνος του Grexit θα κλιμακωθεί στα επόμενα 1 έως 3 χρόνια. «Προφητεύει» ακόμη έξαρση της πολιτικής αβεβαιότητας και συνάμα βαθύτερη ύφεση.

Το πραξικόπημα στην Τουρκία

Στέφανος Κωνσταντινίδης
 Το άρθρο του στο "Φιλελεύθερο" της Κυριακής.

Το πραξικόπημα στην Τουρκία κρύβει πολλά μυστήρια! Το πιο σημαντικό είναι ίσως αν ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί από τις μυστικές του υπηρεσίες και άφησε το πραξικόπημα να...

Δυσφημεί την Αριστερά η κυβέρνηση Τσίπρα

Με βαρύγδουπες, γελοίες αλλά, προπαντός επικίνδυνες εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος» και το «Νέο Σύνταγμα» της «Νέας Ελλάδας» του μνημονικού νεοφιλελευθερισμού, προετοιμάζεται ο νέος γύρος της αστικής επίθεσης από Σεπτέμβρη, που κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή πλημμυρίδα του «νέου».
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Εύβοια το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Εκδήλωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την ηρωική απεργία των Λιγνιτωρύχων στον Άγιο Λουκά –Αλιβέρι, τον Αύγουστο του 1933.



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Κόμματος, η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ διοργάνωσε χθες, Σάββατο, στο Αλιβέρι εκδήλωση με θέμα την απεργία των Λιγνιτωρύχων του 1933 στον Αγιο Λουκά που αποτελεί μια σπουδαία σελίδα στην Ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας, όπως και οι χιλιάδες αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής αναδεικνύει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη. Δεσμοί που έρχονται από πολύ μακριά και είναι ποτισμένοι με το αίμα των ταξικών αγώνων.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Φίλιππος Τσαλίδης (διευθύνων σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ): Πολύ χαμηλό το τίμημα

Την πωλήσαμε 45εκ, οι Ιταλοί θα πάρουν το χρονικό διάστημα 2017-2020  200εκ, ως επιδότηση των άγονων γραμών.

Το τίμημα της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηρόδρομους (45 εκατ. ευρώ) είναι «πάρα πολύ χαμηλό», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φίλιππος Τσαλίδης.

4 για ΑΔΜΗΕ: Terna (Ιταλία), RTE και δύο κινέζικες China State Grid και Chine Southern Power Grid

H ιταλική TERNA, η γαλλική RTE και δύο τελικά κινεζικές οι China State Grid και η China Southern Power Grid, όλοι διαχειριστές δικτύων, εκδήλωσαν (μη δεσμευτικό) ενδιαφέρον για την αγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος είναι ο «αρχιεχθρός» του Ερντογάν. Το προφίλ της πανίσχυρης οργάνωσής του


Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, κάποτε σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρείται πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός του. Ο μουσουλμάνος κληρικός στον οποίο αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση την ευθύνη για τη διοργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θύελλας στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας: