Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

4 για ΑΔΜΗΕ: Terna (Ιταλία), RTE και δύο κινέζικες China State Grid και Chine Southern Power Grid

H ιταλική TERNA, η γαλλική RTE και δύο τελικά κινεζικές οι China State Grid και η China Southern Power Grid, όλοι διαχειριστές δικτύων, εκδήλωσαν (μη δεσμευτικό) ενδιαφέρον για την αγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Στη δεύτερη φάση, οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν έλεγχο (due diligence) και καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.
Η πώληση ποσοστού στον ΑΔΜΗΕ αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας και αν δεν τηρηθεί, η ΔΕΗ θα πρέπει να πουλήσει το 100% του ΑΔΜΗΕ μέχρι το 2017. Ο προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής για τον ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να έχει επιλεγεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου φέτος και η πώληση να ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοινώνει ότι η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί.

Υποβλήθηκαν 4 Eκδηλώσεις Eνδιαφέροντος (Expressions of Interest - EoI).

Η ΔΕΗ, υλοποιώντας την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 11ης Ιουλίου 2016, θα εξετάσει τις υποβληθείσες Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

Στη δεύτερη φάση, οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.

Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd., και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕH στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου