Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εν αναμονή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο

Την πρότασή του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο αναμένεται να καταθέσει εντός της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, τι μεσολάβησε, όχι μόνο τους μήνες που κυβέρνησε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και πολύ νωρίτερα, από την Ολυμπιάδα του 2004 και έπειτα» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.
Όπως ανέφερε μάλιστα, η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής ήταν ρητή δέσμευση του κ.Σαμαρά ότι θα ήταν από τις πρώτες του ενέργειες όταν γίνει πρωθυπουργός. «Ο κ. Σαμαράς το ξέχασε, εμείς όχι», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.
Σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να μάθουν «ποιοι του φόρεσαν τον ζυγό στην πλάτη» και απέδωσε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο κ. Παπαδημούλης , επανέλαβε ότι « το μνημόνιο το έφερε ο κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για πολλά χρόνια» και για το λόγο αυτό ζήτησε να « πέσει φως στο συγκεκριμένο θέμα για να αναδειχθούν, πρωτίστως, οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, εφόσον προκύψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου