Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το οδοιπορικό του κλιμακίου ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ Ευβοίας στα καμένα της Κύμης.


Ο σταθμός της πυροσβεστικής Αλιβεριου ηταν ο πρωτος μας σταθμός, για να ακούσουμε γνώμες εντυπώσεις και παρατηρήσεις των βαθμοφόρων του σώματος Και να συγχαρούμε τους πυροσβέστες για το επίπονο και καλά συντονισμένο έργο τους.
Στη μέση του οδοιπορικού μας στα καμένα στο χωριό Αχλαδερη μας υποδέχτηκε ο Διοικητής του πυροσβεστικού σώματος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.Σκονδρας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της πυρκαγιάς. Το δύσκολο της κατάσβεσης της λόγο των ανεμων.Την επικινδυνότητα της,το μέγεθος της καταστροφής και τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αμέλειας για τον μη έγκαιρο καθαρισμό από χόρτα και φυτικό υποοροφο των ελαιοκτηματων.Επισης αναφέρθηκε στο ύποπτο της ώρας έναρξης της πυρκαγιάς στις 11 το βράδυ.

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν μας διηγήθηκαν κάτοικοι του χωριου, παρακαλωντας για τις άμεσες ενέργειες μας για την ανατροφοδότηση του χωριού με νερό.

Την εικόνα της καταστροφής που αποτυπώσαμε συμπλήρωσε το απότομο και έντονα επικλινές του εδάφους πάνω από την Κορασίδα το οποίο μετά την καταστροφή των δέντρων και του χωμάτινου της σύστασης του, θα δημιουργήσει προβλήματα κατολισθήσεων την περίοδο των βροχών του χειμωνα,με άπειρους κινδύνους για τα παραθαλάσσια σπίτια της Κορασίδας..

Επισκεφτήκαμε την περιοχή έξω από το Πυργί όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στα Χάνια Αυλωναριου συζητήσαμε με τους κατοίκους τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Το οδοιπορικό μας αυτό έκλεισε με την υπόσχεση στους κατοίκους για άμεση από τον βουλευτή μας επερώτηση στη Βουλή για τα θέματα πρόληψης που πρέπει να γίνουν αυστηρότερα, αλλά και το ενδιαφέρον μας για τις επιπτώσεις και προστασία του οικισμού Κορασίδας από τις κατολισθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου