Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τιμή για τον τόπο μας ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Ταμπαξής

Σημαιοφόρος της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας 
Ενας σπουδαίος αθλητής αλλά και άνθρωπος-υπόδειγµα για την υπερνίκηση των δυσκολιών, ο δύο φορές Παρα-Ολυµπιονίκης Χρήστος Ταµπαξής, περνάει τα καλοκαίρια του με την οικογένειά του και αθλείται στον Αλμυροπόταμο εδώ και πολλά χρόνια.
Ενας νέος άνθρωπος με σιδερένια θέληση και εκπληκτικό κουράγιο που όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε τιμά με τις αθλητικές του πρωτιές στους παραολυμπιακούς αγώνες και τον δικό μας τόπο, τον Αλμυροπόταμο !!!
Ο Χρήστος Ταµπαξής (Αθλητής της Χρονιάς ΑΜΕΑ το 2010) έλαβε πρόσφατα την ύψιστη τιµητική διάκριση που µπορεί να λάβει ένας αθλητής: ήταν ο σηµαιοφόρος της ελληνικής οµάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυµπιακών Αγώνων του Λονδίνου η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 (22:30 ώρα Ελλάδας) στο Ολυµπιακό στάδιο του Λονδίνου. 
Πρόκειται για την 5η συµµετοχή του Χρήστου σε Παραολυµπιακούς Αγώνες µετά τη συµµετοχή του στους Παραολυµπιακούς της Ατλάντα το 1996, του Σύδνεϋ το 2000, της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008. Ο 35χρονος Χρήστος είναι κάτοχος τεσσάρων ολυµπιακών µεταλλίων και δύο παγκοσµίων ρεκόρ και ήταν πρώτος στα 50 µέτρα ύπτιο τόσο στην Αθήνα όσο και στο Πεκίνο, ενώ το 2004 κατέκτησε και δύο ασηµένια µετάλλια στα 50 και 100 µέτρα ελεύθερο. Κατέχει τα παγκόσµια ρεκόρ στα 50 και 100 µέτρα ύπτιο.
πηγή συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου