Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς, ο 1ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης μη μονοκομματικής

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι από σήμερα ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης και ο Α΄ συνεργασίας μετά από εκλογές καθώς παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ορκίζεται.

Μετά τη σημερινή συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο 61χρονος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ως ο 13ος πρωθυπουργός της χώρας από το 1974 και μετά. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Σαμαρά θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.Αμέσως μετά δήλωσε..

"Θα ζητήσω από την κυβέρνηση σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό" δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπορυγός συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Πικραμμένο και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή παράδοσης - παραλαβής. Νωρίτερα, λίγο μετά τις 16.00 έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Τι απέδωσε ο μαραθώνιος», ρώτησε τον κ. Σαμαρά κατά τη συνομιλία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας. «O μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σχηματισθεί νέα, μακρόπνοη κυβέρνηση, που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον κόσμο», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Δεν έχω παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούργια κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα», επανήλθε ο Πρόεδρος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου