Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Το τέλος παιγνιδιού για του ΠΑΣΟΚ και ο νέος εκλογικός νόμος..


Oι αποφάσεις του σημερινού υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει από τις 7 το απόγευμα, με μοναδικά θέματα τον προϋπολογισμό και την εργασιακή εφεδρεία, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το… end of game, για το Κίνημα που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.
Η επικύρωση οικονομικών μέτρων που θα λειτουργήσουν σωρευτικά στην κατεύθυνση της απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους, και στην ιδεολογική υπονόμευση της αλληλεγγύης των γενεών και των τάξεων, θα σηματοδοτήσει το πολιτικό διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ από τον φυσικό εκλογικό του χώρο.
Μια τέτοια εξέλιξη, θα συνιστά πρωτόγνωρο πολιτικό φαινόμενο για την Ελλάδα. Και θα διαμορφώσει, για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, συνθήκες ανατροπής της αδιατάραχτης μέχρι και σήμερα ηγεμονίας του… Κέντρου της Κεντροαριστεράς.
Πλέον, και μετά τις επόμενες εκλογές, που μετά βεβαιότητας θα καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα ξεκινήσει η ανασύνθεση του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Ίσως μάλιστα αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα, η προτεραιότητα θα δοθεί στις ιδέες, και όχι στα πρόσωπα που είναι κομιστές των ιδεών αυτών. Λογικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε καν ένας Κώστας Σημίτης.
Το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, η τρόικα, οι τηλεδιασκέψεις, οι δόσεις, η εργασιακή εφεδρεία, είναι όροι που θα συντροφεύουν εφεξής την πολιτική ορολογία του ΠΑΣΟΚ.
Στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται  η σημερινή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου για Νέο εκλογικό νόμο, που θα περιλαμβάνει μονοεδρικές ή λιγοεδρικές περιφέρειες με την παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης. 
Δεν είναι τίποτα άλλο από την παραδοχή της πανωλεθρίας που θα πάθει το ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου να μην μείνουν "εκτός νυμφώνος" για την διαμόρφωση της κεντροαριστεράς του αύριο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησαν 35 χρόνια ο υπουργός  προτείνει νέο εκλογικό νόμο χωρίς σταυρό, γιατί διαφορετικά ξέρει ότι όλοι θα μείνουν εκτός και ζητάει χέρι βοηθείας  από  τον Σαμαρά.
Η ψήφιση του νέου νόμου από την ΝΔ σημαίνει εφαρμογή της διάταξης από τις επόμενες εκλογές. Εμείς «προφητεύουμε»  ότι  την χείρα βοηθείας από τον Σαμαρά θα την έχουν. Διαφορετικά το σκηνικό δεν θα μπορεί να ελέχθει .


10 σχόλια:

  1. Ωστε ο σταυρός είναι νοσηρό φαινόμενο;
    Ενώ το να καταρτίζει ο “αρχηγός” (φτου τρις) του κόμματος το εκλογικό μενού, είναι υγιές;
    Που τη μάθατε ρε παλληκάρια σοσιαλιστές τέτοια καλή δημοκρατία εσείς; Που ήσουν ρε Μίλτο 30 χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι βλέπω την επιλογή όπως γράφετε τέλος ενός ιστορικού κόμματος και αυτό αλήθεια με πονάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μίλτο φοβάσε τα καφενεία;; Θα πέσουν γιαούρτια και όχι μόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέστε μια φορά την Αλήθεια!!!Το μάθαμε το παραμύθι Σώστε την χώρα αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επανεκλεγείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To ρεζίλι να χάσει από τον Σαμαρά θα έχει γέλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή επικαιφαλής στην Εύβοια θα είναι η Περλεπέ που θα είναι και η μόνη βουλευτής του Νομού ΧΑ!!ΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά είναι δική σας η ανάλυση; Αν ΝΑΙ μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι νέοι ζουμε με την ανεργία στο 42,5% αλλά ποιος νοιάζεται.

    Και όμως αυτοί θα μας οδηγήσουν στο μέλλον!!!, Σε αυτούς ανήκει το μέλλον που μας υποθηκεύουμε και θέλουν να συνεχίσουν
    ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι σαν το Χρηματηστήριο θα πάθει το ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να δω τον Σαμαρά πρωθυπουργό και το ΓΑΠ αντιπρόεδρο και τότε θα θεωρείται το μπουρδέλο… στουντιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή