Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το ΒΗΜΑ: Μοιραίοι και άβουλοι;

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν είναι τα καλύτερα. Οι αινιγματικές δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ περί αναθεώρησης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του καλοκαιριού και εκείνες περί αλλαγής της συνθήκης ώστε να σπάσει το ταμπού της μη αποπομπής μιας χώρας από την ευρωζώνη, προβληματίζουν εντόνως τους νοήμονες. Κατά τα φαινόμενα, η γερμανίδα καγκελάριος υπερτονίζει τις εμφανείς, είναι αλήθεια, ελληνικές αδυναμίες και δημιουργεί τη βάση αμφισβήτησης των συμφωνηθέντων της 21ης Ιουλίου.
Πιθανώς έχει αποφασίσει να θυσιάσει την Ελλάδα και δια αυτής της θυσίας να κερδίσει χρόνο προκειμένου να οχυρώσει το ευρωσύστημα και να το καταστήσει ικανό για μια ενδεχόμενη διάσωση της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Δεν είναι απίθανο λοιπόν στο επόμενο διάστημα με το επερχόμενο μεγάλο «κούρεμα» να οδηγήσει την Ελλάδα στην πτώχευση και με την προικοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να διαμορφώσει συνθήκες στήριξης της Ιταλίας, της Ισπανίας και των γαλλικών τραπεζών.
Υποθέτουμε ότι η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος της χώρας γνωρίζουν την επερχόμενη απειλή και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή για το έθνος πια και όχι για τη χώρα.
Αν όντως έχουν γνώση των σεναρίων και συναίσθηση των κινδύνων, λογικώς θα έπρεπε να συνομιλούν, να αναζητούν από κοινού εναλλακτικές λύσεις και να εκπονούν ανάλογα εναλλακτικά σχέδια.
Αν γνωρίζουν τα επερχόμενα και δεν προετοιμάζουν την χώρα αναλόγως, εγκληματούν σε βάρος του λαού και του έθνους.
Και θα μείνουν στην Ιστορία ως μοιραίοι και άβουλοι.
Aπο το ΒΗΜΑ (και έχει την σημασία του)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου