Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δήμος Ερέτριας- ο δήμαρχος υπέγραψε το σύμφωνο των δημαρχών στην έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Το Σύμφωνο των Δημάρχων υπέγραψε στις 24 Ιουνίου 2013 ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας,  στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της 4ης τελετής συνάντησης και υπογραφής από τα νέα μέλη του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Ερέτριας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με δημάρχους άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων  και παραβρέθηκε στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χρήστος Σπίρτζης με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Άννυ Ποδηματά όπου συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και τα προγράμματα για τους δήμους. 
Ο δήμαρχος Ερέτριας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομολόγους του και εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της Κοινότητας, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη, μέσα από τα προγράμματα της ΕΕ.
Εκτός από τους  Εθνικούς Συντονιστές και τους  περισσότερους από 150 δημάρχους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Σύμφωνο των Δημάρχων, στην εκδήλωση μίλησαν  επιφανείς ομιλητές, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ramón Luis Valcárcel Siso, καθώς και ο Arnold Schwarzenegger, τέως Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και Επίτιμος Πρόεδρος του R20 (Regions and Climate Action).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ετήσια Συνάντηση του Συμφώνου των Δημάρχων (CoM Ceremony),  διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φιλοξενήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνέπεσε με την έναρξη της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία από 24 έως 28 Ιουνίου.
Σημείωση: Ολόκληρο το Σύμφωνο των Δημάρχων μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερέτριας www.eretria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου