Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για 3 αδικήματα- Αυλαία με εντάσεις

Με ένταση έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη εξ αιτίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την έγκριση του πορίσματος της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η ευχέρεια διαβούλευσης. Παράλληλα, έκανε λόγο διάτρητη διαδικασία, ίσως και σε δικονομικό επίπεδο, εμμένοντας στη συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής.
Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προβάλλουν αποφάσεις προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τις οποίες, όπως τονίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων, σήμερα όλα τα κόμματα θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα.
Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά παραδίδουν σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη το πόρισμά τους, αφού τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε. Προτείνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου  στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου (κακουργήματα) αλλά και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως το κόμμα θα καταθέσει πορισματική έκθεση αλλά όχι σήμερα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ήταν σαν να αποδέχεται τη λήξη των εργασιών.
Σημειώνεται πως το ΚΚΕ κατέθεσε πόρισμα το οποίο συμφωνεί με την εισήγηση της πλειοψηφίας για παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, τη νόθευση εγγράφου και την παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου. Για τον κ. Βενιζέλο αναφέρεται ότι δεν αξιοποίησε τη «λίστα Λαγκάρντ» κατά το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και για τον κ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και συνεπώς δεν τον απαλλάσσει από την πρώτη πολιτική ευθύνη το γεγονός ότι έδωσε την κατεύθυνση να «γίνουν τα δέοντα». Σημειώνεται ότι, το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνη στα τρία κόμματα (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) επειδή η διερεύνηση περιορίστηκε μόνον στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μόνον για τα αδικήματα που σχετίζονταν με τη διαγραφή από τη λίστα των τριών συγγενικών του προσώπων, για να προστεθεί εκ των υστέρων το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τη ζημία από τη μη αξιοποίηση της λίστας.
Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα δημοσιοποιήσει σήμερα το περιεχόμενο της πορισματικής της έκθεσης, όμως επιφυλάχθηκε για το αν θα το καταθέσει επισήμως στην Προανακριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου