Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

«Μαϊμού» το εσωκομματικό "χάος" στην ΝΔ!!!!!



Μετά από ένα συνέδριο, συνήθως τα κόμματα αναμένουν πολλά. Σχηματισμό νέων συμμαχιών, διεύρυνση της επιρροής, τους νέες ιδέες, λύση πολιτικών ζητημάτων.  Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν κεφαλαιοποίησε τίποτα από το συνέδριο, αλλά αντίθετα «φαίνεται» να ξανά γυρίζει στην εσωστρέφεια.  

Και ενώ μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης και το πέρας του συνεδρίου θα περίμενε κανείς την  ανανέωση του κυβερνητικού συμβολαίου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις εκατέρωθεν προσπάθειες για σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, κάτι που τίθεται ως προαπαιτούμενο από τους δανειστές μας, το εσωτερικό της η Νέα Δημοκρατία θυμίζει καζάνι που «βράζει».

 Ή μήπως δεν είναι αυτό που φαίνεται;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παρασκήνιο, μετά την άτακτη φυγή του Φώτη Κουβέλη από την Κυβέρνηση, επόμενος... στόχος του Σαμαρά είναι ο Βενιζέλος.

Σήμερα, μετά το Βορίδη και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Κληθείς να σχολάσει τις δηλώσεις Βορίδη, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά είπε: «Όσον αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις, αυτό το έχει πει και ο Αντώνης Σαμαράς. Απλώς τώρα δεν είναι η ώρα να λέμε όλα αυτά τα πράγματα».

Δήλωση έχει την αξία της γιατί, γίνεται από στενό συνεργάτη του Σαμαρά και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε Σαμαράς- Βενιζέλος μετά την δήλωση του Βορίδη για να «πέσουν» οι τόνοι. 
Αυτό δείχνει, ότι σκοπός του Μαξίμου δεν είναι η ηρεμία στην κυβέρνηση, αλλά η διάλυση της κυβερνητικής συνεργασίας και προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο καθώς τα πράγματα από Σεπτέμβρη αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο μαύρα.

Έτσι λοιπόν, μόνο τυχαίες δεν είναι οι ξαφνικές... επαναστατικές δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με αποκορύφωμα την σημερινή του βουλευτή Επικρατείας Χρύσανθου Λαζαρίδη, που κάνει... μπαμ ότι ήταν κατευθυνόμενη από το Μαξίμου, καθότι   εμπλέκει και τον Σαμαρά και όχι από λάθος. 

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε η δήλωση έγινε την ίδια στιγμή που η ΝΔ κάνει το «άνοιγμα» στους δύο Βουλευτές και θα περίμενε κανείς να το εκμεταλλευτεί πολιτικά,  αντίθετα «καίει» την διεύρυνση αυτή  η δήλωση του Λαζαρίδη. Βέβαια το πόσο σημασία δίνει στα πρόσωπα αυτά η ΝΔ, είναι ο όρος που χρησιμοποιούσαν σήμερα στην Βουλή στελέχη της ΝΔ για την επιστροφή αυτή: «ήρθα πίσω τα κουκιά» έλεγα απαξιωτικά.

Οι δηλώσεις  Βορίδη, Πολύδωρα και Λαζαρίδη είχαν ένα αποτέλεσμα. Αυτό ακριβώς που ήθελε ο Πρωθυπουργός. Τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ που είναι στα όρια της κατάρρευσης, αλληλοκατηγορίες των στελεχών του, κόντεμα του Βενιζέλου από τα μέσα πρώτα, και επομένως  τριγμούς  στην δικομματική - πλέον - συμμαχία. 

Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι το 4% του ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι δεξιών αντιλήψεων και αν απαξιώσει πλήρως τον Βενιζέλο, θα μπορεί να το πάρει στις εκλογές εύκολα και θα είναι δικό του χωρίς τον Βενιζέλο. Το ποσό αυτό του είναι κρίσιμο γιατί μαζί με εκείνο της Χρυσής Αυγής πιστεύουν ότι θα του δώσει την αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου