Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Παντελής Καψής, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών

του Γιώργου Αναδρανιστάκη  
Θα πληρώσουμε από την τσέπη μας 300 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουμε τους καναλάρχες, τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Κυριακού, τον Κοντομηνά, τον Βαρδινογιάννη. Και να πεις ότι θα τους τα δώσουμε απευθείας, θα τα κάνουμε τάλαρα σαν τον Αυλωνίτη στο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» και θα τα αδειάσουμε με ανατρεπόμενα στις αυλές τους, πάει στο καλό.
Θα γινόταν ένα άλφα τζέρτζελο, θα μαζευόντουσαν κι οι γείτονες, να γιουχάρουν τους ταληροφονιάδες. Αμ δε. Αυτοί μας τα παίρνουν στα μουλωχτά, μας τα παίρνουν κυριλέ, μας τα παίρνουν μέσω προϋπολογισμού.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τα υπολόγισαν ευρώ προς ευρώ και τα έβγαλαν 300 εκατομμύρια. Τόσο θα στοιχίσει το λουκέτο, αποζημιώσεις, απώλεια διαφημιστικών εσόδων, ακύρωση αθλητικών μεταδόσεων, συμβόλαια που σπάνε, ρήτρες που καταπίπτουν. Τριακόσια εκατομμύρια που θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από εμάς, έτσι για να ικανοποιηθεί η τρόικα, για να βγάλει γούστα η ακροδεξιά δράκα του Σαμαρά.
Δεν είναι μόνο η τρόικα, δεν είναι μόνο οι σαμαράδες, είναι και τα ιδιωτικά κανάλια που κερδίζουν από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κερδίζουν θεατές, κερδίζουν διαφημίσεις, κερδίζουν ποδόσφαιρα και μπάσκετ, κερδίζουν ταινίες, κερδίζουν συχνότητες. Τα 300 εκατομμύριά μας, ναι δικά μας είναι τα εκατομμύρια, πάνε και σ' αυτούς, εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αν και όταν ανοίξει, θα είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστική.
Σιγά μην την αφήσουν. Αν ήθελαν ραδιοτηλεόραση δυνατή και αξιοπρεπή, σαν αυτή που επιτάσσουν οι ανάγκες των καιρών, δεν θα την έδιναν στον Παντελή Καψή. Στον δημοσιογράφο που είναι απολύτως ταυτισμένος με τη μιντιακή διαπλοκή, στον διευθυντή των εφημερίδων του ΔΟΛ, στον εκκαθαριστή που απέλυσε κόσμο και κοσμάκη, στον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, στον πορτ παρόλ της ομάδας που αποτέλειωσε την ελληνική οικονομία με το PSI. Στον λάβρο υπερασπιστή του Μνημονίου.
Η παράδοση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Καψή δείχνει ότι το σύστημα δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα. Δεν τους νοιάζει το κράξιμο, το μόνο που θέλουν είναι να βαστάνε ο ένας τον άλλον, για να αντέξουν όσο μπορούν περισσότερο, για να κάνουν όσες περισσότερες μπίζνες προλάβουν. Με το που έριξε ο Σαμαράς σκοτάδι στην ΕΡΤ, οι μιντιάρχες άρχισαν να ρίχνουν προκαταβολές. Τον κράτησαν στην εξουσία, του έστησαν δημοσκοπήσεις, έπλεξαν τα προξενιά με τον Βενιζέλο, σκόρπισαν τρόμο με τις δόσεις που δεν θα έρθουν, τις συντάξεις που θα κοπούν, τα φάρμακα που θα εκλείψουν.
Έφτασαν οι αδίστακτοι μέχρι του σημείου να χαρακτηρίσουν καλή και δυναμική τη νέα κυβέρνηση, αυτό το αποφώλιο υβρίδιο νεοφιλελεύθερου κυνισμού και ακροδεξιάς βαρβατίλας. Τι να σας πω, ρε μάγκες, για τόση ξετσιπωσιά, χαλάλι σας τα 300 εκατομμύρια.
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου