Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, από τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα



Το Σωματείο εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την ΔΕΥΤΕΡΑ  8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 8μ.μ.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αφενός στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Σωματείου μας για την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας  και αφετέρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στον ίδιον ακριβώς αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Ως γνωστό η πολυεθνική LAFARGE, μετά την απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας και την απόρριψη του αιτήματός της από τον Υπουργό Εργασίας για 229 μαζικές απολύσεις, προχωρά σε ομαδικές απολύσεις κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπομένου, από το νόμο περί ομαδικών απολύσεων, ορίου 5% επί του συνόλου των εργαζομένων ανά μήνα, έχοντας απολύσει μέχρι σήμερα 42 εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα, ότι η τρόϊκα «πιέζει» την Ελληνική Κυβέρνηση για την αύξηση του ανώτατου ορίου ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10%.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιώσεις των πολυεθνικών παρουσιάζονται ως δήθεν «πιέσεις» της τρόϊκα και στην συνέχεια με κατεπείγουσες διαδικασίες νομοθετούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Κι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως και η πολυεθνική LAFARGE, ως άμεσα ενδιαφερόμενη, είναι μία εκ των «συνεργατών» της τρόϊκα.
Άλλωστε και η προσφυγή της  στο ΣτΕ, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την μη έγκριση 229 μαζικών απολύσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.
Το Σωματείο μας καλεί τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους απλούς πολίτες (εργαζόμενους-άνεργους-συνταξιούχους) να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Λεωφορεία για το χώρο της συγκέντρωσης θα αναχωρήσουν από το Τσιμεντάδικο και τον Βούρκο στις 7μ.μ. (τηλ. επικοινωνίας Σωματείου 2221059298 - Εργ.  Κέντρου 2221020808) 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΥΘΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ  ΕΡΤ  ΚΑΙ  ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κούκουρας Ηλίας                                                          Τραγουλιάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου