Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ για τη μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.



 Η πρόταση για μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ και μάλιστα ερήμην των φορέων της αυτοδιοίκησης, εντάσσεται, εκτός των άλλων, και σε μια κλιμακούμενη προσπάθεια απαξίωσης και αποδυνάμωσης του θεσμού.

Η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομαλή λειτουργία των πόλεων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι υπηρεσίες που παρέχει, όπως ο έλεγχος της τήρησης της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων και των λαϊκών αγορών, η υπαίθρια διαφήμιση, η παράνομη στάθμευση, το παραεμπόριο, η προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων πρασίνου, δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται από το κεντρικό κράτος.
 Η επιστροφή των αρμοδιοτήτων από την αυτοδιοίκηση στην κεντρική διοίκηση είναι αναχρονιστική και αντίκειται στις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας.
Η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητα του πολίτη και κάθε προσπάθεια αφαίρεσης αρμοδιοτήτων δεν συνάδει με τις αρχές της Ε.Ε και του σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου