Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο «Κυρ Φώτης» και τα «Μυαλά...πανέ»

Στην "Ευβοϊκή Γνώμη" της περασμένης εβδομάδας δημοσιεύτηκε , στη μόνιμη στήλη του "τοπογράφου - μηχανικού" κ. Λεωνίδα Ιωαννίδη ένα υβριστικό άρθρο για τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ  κ. Φώτη Κουβέλη. 


Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την προσωπικότητα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ,  ο κ. Λεων. Ιωαννίδης προσπαθεί να κάνει πολιτική κριτική της... πλάκας (τι μηχανικός θα ήταν αν δεν ήξερε από... "πλάκες").

Η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, στέλεχος της τοπικής ΔΗΜΑΡ αλλά και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του κόμματος του απάντησε και περίμενε από την εφημερίδα και τον ίδιο να έχουν την ευαισθησία και να δημοσιεύσουν την επιστολή.

Κάτι τέτοιο, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Εύβοιας, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ. Αντίθετα την επιστολή (που την κοινοποιούσε η Ελένη Καραγιάννη και στον κ. Ιωαννίδη) έμεινε στα χέρια του ... εκλεκτού αρθρογράφου της.

Επειδή στη Χαλκίδα δεν είμαστε και μερικά εκατομμύρια και ο ένας γνωρίζει τον άλλον, η Ελένη Καραγιάννη που θεώρησε προσβλητική την ΜΗ δημοσίευση μιας επώνυμης επιστολής, στελέχους  ενός κόμματος, από μια εφημερίδα και τον συνεργάτη της που έχει τα "μυαλά πανέ" (έτσι ονομάζει την  στήλη του) τη  κοινοποιεί σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ και ας τη δημοσιεύσουν όσα από αυτά πιστεύουν ότι και η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ πρέπει να βλέπει το φως της δημοσιότητας. 
Διαφορετικά τα ... μυαλά μας στα κάγκελα!
Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Κύριον 
Λεωνίδα Ιωαννίδη,
c/c κ. Γιαννη Θεοφανίδη
ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ,
28/6/13

Αγαπητοί,
Διάβασα στη «ΓΝΩΜΗ» την πραγματεία σας με τίτλο «Ο κυρ Φώτης» στη μόνιμη στήλη σας «Μυαλά...πανέ».

Τιμή μας που αναφέρεστε, έστω και υβριστικά στη ΔΗΜΑΡ και τον... «Κυρ Φώτη». Τον έχετε χαρακτηρίσει «λίγο» και «άχρωμο». Δικαίωμά σας. Όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά ξέρουν τι είναι ο Φώτης και δεν επηρρεάζονται απο γενικολογίες. Αναρωτιέστε, όμως, για τη ΔΗΜΑΡ και  γράφετε «υπάρχει ως έννοια Αριστερά μη Δημοκρατική;». 
Αυτό και μόνο αναδεικνύει την απολιτική κρίση σας  και τις «κατινιές» που συχνά αναφέρετε. Αποκαλείται ένα ολόκληρο κόμμα και τα μελη του  μια «κατινιά» , εν ολίγοις.
Πρώτα – πρώτα Δημοκρατία και Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ΔΕΝ ήταν έννοιες ταυτόσημες από την αρχή του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αν, για έσάς Αριστερά και Δημοκρατία είναι τα γκούλαγκ της Σοβιετικής Ένωσης τότε τύφλα νάχει ο Τολιάτι και ο Ευρωκομμουνισμός του Μπερλινγκουέρ. Όσο για την Ελλάδα ας μείνουμε στον Ζαχαριάδη για να μην αναφέρουμε πολλά παράδειγματα για την... Δημοκρατικότητα της Αριστεράς.
Το απόστημα  αυτό, έσπασαν, ο Μπάμπης Δρακόπουλος, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και ο... «αγαπητός» σας Φώτης Κουβέλης, μέσα από το ΚΚΕ Εσωτ., την ΕΑΡ, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ (ΚΚΕ και ΕΑΡ) και βέβαια την ΔΗΜΑΡ. 
Αν πικράθηκε ή όχι ο Φώτης Κουβέλης με την «κτηνώη σκληρότητα» του Σαμαρά – όπως ειρωνεύεστε-  και έφυγε «βαρύς και αμήχανος (ως άλλος Καρατζαφέρης) από την Τριμερή», είναι ένα θέμα που αφορά την πραγματική Δημοκρατία και την Ισότιμη Συνεργασία. 
Όταν με κάποιον  συνεργάζεσαι ΙΣΟΤΙΜΑ απαιτείς σεβασμό και ενημέρωση. Και αν ο άλλος ΔΕΝ το τηρεί φεύγεις με το κεφάλι ψηλά.
Γράφετε ότι «Ο Κυρ Φώτης υπέγραφε πράγματα που άφησαν τους μισούς Έλληνες άνεργους και φτωχούς». Κάτι θα ξέρετε που εμείς αγνοούμε. Θα σας παρακαλέσουμε να μας κοινοποιησετε έστω και μια απόφαση που έχει υπογράψει ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ που να έκανε το λαό μας πιο φτωχό και τους «μισούς Έλληνες άνεργους». Μη μας απαντήσετε γενικόλαγα για Μνημόνια κ.λ.π. Θέλουμε αποφάσεις και υπογραφές.
Σαν Αριστερός  που δηλώνετε ( αυτό προκύπτει από τη φράση σας: «Ρε παιδιά για την ΕΡΤ που την εφτύναμε  όλοι οι αριστεροί της Επικράτειας;»)  πείτε μας ποια «Ακρόπολη ξεπουλήσανε για να κάνει ηρωϊκή έξοδο ο Κουβέλης».
Οι προθέσεις κε Ιωαννίδη μπορεί να είναι αγνές. Δεν είναι αγνές οι πράξεις και τα γραπτά που κρύβουν σκοπιμότητες και απαξιώνουν πολιτικούς που έχουν δώσει εξετάσεις ζωής μέσα από φυλακές, κυνηγητά και αγώνες και όχι  καθισμένοι  στο γραφείο τους γράφοντας πολιτικές κατινιές. 
Και για να είμαι «ασορτί» με τη ... στήλη σας : Τα μυάλα στα...κάγκελα!

ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 
Ιδρυτικός Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου