Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Λειτουργία ΕΟΠΠΥ Κεντρικής και Νοτίου Εύβοιας»



Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας Αναφορά σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας και την ενδεχόμενη κατάργηση του Περιφερειακού Κλιμακίου Ασφάλισης Αλιβερίου.

Παράλληλα με  Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) ζητά από τον Υπουργό Υγείας  τα πρακτικά συνεδρίασης της Επιτελικής Επιτροπής της Τρόϊκα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 29/01/2013,  σχετικά με την μορφή και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.



Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, το με ημερομηνία 27-06-2013, έγγραφο των εργαζομένων ΕΟΠΠΥ/ΚΑΠ – ΔΕΗ/Περιφερειακού Κλιμακίου Ασφάλισης Προσωπικού Αλιβερίου Εύβοιας. Το έγγραφο σχετίζεται με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο ΚΑΠ- ΔΕΗ/ΠΕ.Κ.Α Αλιβερίου, όπου με προφορική συγκατάθεση των διευθύνσεων του ΕΟΠΠΥ, παραλαμβάνονται και ελέγχονται τα αιτήματα παροχών σε είδος όλων των ασφαλισμένων. Επίσημη ανάθεση δεν υπάρχει αλλά το εγχείρημα με τη συνεργασία των κατά τόπων ανταποκριτών βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση  από το κοινό.
Κρίνεται πως η  ενδεχόμενη κατάργηση του ΠΕ.Κ.Α Αλιβερίου, θα οδηγούσε στη μετάβαση των ασφαλισμένων στην ΠΕ.ΔΙ Χαλκίδας και αυτό θα οδηγούσε σε συμφόρηση των δομών της Χαλκίδας  και σε παροχές αμφίβολης ποιότητας .
Παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου