Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ:Τρία τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Ενδείξεις για τη διάπραξη τριών αδικημάτων από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαπιστώνει, στο πόρισμά του, το ΚΚΕ, ενώ καταλογίζει «τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες» σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου.
Πρόκειται για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου με κακουργηματική μορφή, το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν σοβαρές τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου. Για τον κ. Βενιζέλο αναφέρεται ότι δεν αξιοποίησε τη «λίστα Λαγκάρντ» κατά το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και για τον κ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και συνεπώς δεν τον απαλλάσσει από την πρώτη πολιτική ευθύνη το γεγονός ότι έδωσε την κατεύθυνση να «γίνουν τα δέοντα».
Σημειώνεται ότι, το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνη στα τρία κόμματα (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) επειδή η διερεύνηση περιορίστηκε μόνον στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μόνον για τα αδικήματα που σχετίζονταν με τη διαγραφή από τη λίστα των τριών συγγενικών του προσώπων, για να προστεθεί εκ των υστέρων το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τη ζημία από τη μη αξιοποίηση της λίστας.
Το ΚΚΕ αναπτύσσει πολιτικό σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο, η έρευνα έχει επικεντρωθεί με ευθύνη εκτός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, επειδή η έρευνα περιορίστηκε στη φοροδιαφυγή (σ.σ. εάν υπήρξε πρόθεση να καλυφθεί) και όχι στο βασικό πρόβλημα που είναι η συνολική στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την πολιτική φοροαπαλλαγής της πλουτοκρατίας που αξιοποιεί φορολογικούς παραδείσους με δεδομένη και την πρωτοφανή δυσκινησία των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου