Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οριστικά τέλος το Νέο Νοσοκομεία της Χαλκίδας σύμφωνα με τον Καλλικράτη στην Υγεία

Απόρρητη μελέτη για «Καλλικράτη» σε 121 δημόσια νοσοκομεία.  Συγχωνεύσεις νοσοκομείων, καταργήσεις κλινικών και αλλαγές στη χρήση των μονάδων του ΕΣΥ έρχονται τους επόμενους μήνες κατ’ εντολή της τρόικας, σύμφωνα με την αποκαλύπτει μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας.  Η μεγάλη «σφαγή» των νοσοκομείων αναμένεται ν’ αλλάξει ριζικά τον υγειονομικό χάρτη της χώρας προβλέπεται κυρίως σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας της Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς,  ενώ αλλαγές-σοκ θα επέλθουν και σε νοσοκομεία της Αττικής λόγω διαχειριστικών και διοικητικών προβλημάτων.
«Καλλικράτης» στη Δημόσια Υγεία με ορίζοντα τα 9 δισ. ευρώ
Με τον Υπουργό Υγείας να έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, η έκθεση της Σχολής Δημόσιας Υγείας συστήνει διοικητικές και χωροταξικές συγχωνεύσεις νοσοκομείων,  αλλά και την «αλλαγή χρήσης» κάποιον δομών Υγείας που δεν αποδίδουν. Το Νοσοκομεία της Χαλκίδας εξετάζετε η συγχώνευση του με εκείνο της Θήβας γεγονός που θα βέλει τέλος την ανέγερση στο νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας
Η τρόικα έχει απαιτήσει τον περιορισμό της δαπάνης για την Υγεία στα επόμενα 3 με 5 χρόνια κατά 9 δισ. ευρώ, την ώρα που η απόπειρα περιορισμού της νοσοκομειακής δαπάνης το 2010 στέφθηκε με… απόλυτη αποτυχία και παρέμεινε στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το 2009 (2,9 δισ. ευρώ). 
Δεδομένου ότι η αναλογία προσλήψεων που ισχύει για το Δημόσιο (θα προσλαμβάνεται 1 για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται)δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ισχύσει και για το ΕΣΥ (όπου ήδη υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), η Κυβέρνηση θα προχωρήσει «Καλλικράτη» στη Δημόσια Υγεία με κριτήρια αμιγώς οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου