Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Για διαγραφή η Ελσα - Άτακτη υποχώρηση Χατζηγάκη

Τριγμούς στη Νεα Δημοκρατία προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Η δήλωση Μιχελάκη που έγινε στον Real Fm και στον κ. Ν. Χατζηνικολάου πυροδότησε υπόγειες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και ήταν ένα σαφές μήνυμα που απευθυνόταν σε δύο πρόσωπα, τα οποία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θεωρούντο «ύποπτα» από τη Συγγρού ότι μπορούσαν να κινηθούν εκτός κομματικής γραμμής.

Πρόκειται για την Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τη Συγγρού, και τον Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος όμως χθες έσπευσε να ανακρούσει πρύμναν και να ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Περιορίστηκε απλώς να ζητήσει -για τα μάτια του κόσμου- συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Χατζηγάκης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το ψηφίσω. Θα κάνω ό,τι μου λέει το κόμμα μου. Αλλά να γίνει κοινοβουλευτική ομάδα. Να ακουστούν οι απόψεις των βουλευτών στο κόμμα και να γίνει μια συζήτηση, ο καθένας να πει τις απόψεις του και να πάρει τις ευθύνες του».
Ωστόσο, η Έλσα Παπαδημητρίου είναι πολύ πιθανόν να επιλέξει την οδό της ανοιχτής σύγκρουσης με το κόμμα της, η οποία θα οδηγήσει απευθείας στη διαγραφή της. Οι δηλώσεις Μιχελάκη την έκαναν έξω φρενών και εφόσον επιμείνει μέχρι τέλους σε κατά συνείδηση ψήφο, τότε ο «αποκεφαλισμός» της πρέπει να θεωρείται βέβαιος.
Άλλωστε, η κυρία Παπαδημητρίου είναι από τους βουλευτές που παρέμειναν μεν στη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή Σαμαρά, αλλά ουδέποτε συμβιβάστηκαν με τα νέα δεδομένα, ενώ κρατά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι στην περίπτωση που διαγραφεί θα είναι το έκτο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ντόρας.
Ωστόσο ,στη Δημοκρατική Συμμαχία... σφυρίζουν αδιάφορα και αποφεύγουν να εμπλακούν σε αυτήν τη συζήτηση. Κι αυτό γιατί δεν έχει περάσει καιρός που νέος σε ηλικία βουλευτής της ΝΔ είχε υπογράψει ακόμα και την επιστολή της αποχώρησής του, αλλά μόλις διορίστηκε σε πόστο από την ηγεσία, αναθεώρησε και παρέμεινε στο κόμμα.
Χθες, πάντως, ο κ.κ. Μιχελάκης έκανε λόγο και για επιχείρηση εκβιασμού και πίεσης της ΝΔ εντός και εκτός συνόρων. «Δηλαδή κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το μεσοπρόθεσμο και γι' αυτό φταίει η ΝΔ;» διερωτήθηκε. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την θέση του κόμματος υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. «Συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς προτείναμε επαναδιαπραγμάτευση. Όλοι οι Ευρωπαίοι ξέρουν και έχουν στα χέρια τους το Ζάππειο ΙΙ. Με αυτές τις θέσεις θα πάει στην Ευρώπη ο Αντώνης Σαμαράς» τόνισε σχετικά με τις συναντήσεις που θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ στο Παρίσι. Ο κ. Μιχελάκης διέψευσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πει στους Ευρωπαίους συνομιλητές του πως δεν ψηφίζει, αλλά θα εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο αν γίνει κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου