Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνεχίζει την Γυμναστική ο δήμαρχος Κύμης

Όταν η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της χρεωκοπίας, οι πολλές μικρές φιλοδοξίες και τα προσωπικά μικροσυμφέροντα, μου προκαλούν κάτι δυσάρεστο στο στομάχι.
Δήμαρχε αν σε διαφέρει πραγματικά η Κύμη κατέβασε τον κόσμο με μόνο αίτημα. Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΜΗ.
Αίτημα που θα γίνει δεκτό από το σύνολο των κατοίκων της περιοχής από το Αυλωνάρι και πάνω δυστυχώς, όμως σε ενδιαφέρει μόνο το δικό σου ¨πολιτικό΄ μέλλον. Αλήθεια τι πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει ένας ¨μικρός¨ σαν εσένα;
Και κάτι ακόμα κόψε την μαύρη προπαγάνδα. Τι πάει να πεί θα κλίσει το Νοσοκομείο της Κύμης; που γυρίζεις/ουν στα χωριά και λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι σου. Γίνεσαι γελείος δεν το καταλαβένεις;
Πολύ θα ήθελα να ακούσω μια πρόταση για την οικονομική διαχείρηση των δήμων και τότε θα είμαστε μαζί σου. Καμιά όμως πρόταση για την ποιότητα διαρείρησης των δήμων δεν ακούσαμε, δεν διαβάσαμε -σε πανελλαδικό επίπεδο- τον αριθμό των θητειών που οι δήμαρχοι έπρεπε να έχετε, να το πούμε απουσία πολιτικού θάρους να προτείνετε μειωση των θητειών που πρέπει να κάνει ένα πρώσοπο, ώστε η κάθαρση να αρχίσει από τα κάτω.
Σε όλους εσας τους «Δημάρχους» κινδυνεύεται κάποιος κακεντρεχής να σας πεί “παιδιά, ότι φάγατε, φάγατε. Τώρα μέσα τα κεφάλια”. και να προτείνει, όταν ευκαιρήσουν τα παιδιά του ΣΔΟΕ ας κάνουν μία έρευνα και στους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα πλήξουν.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με τον συνήγορο του πολίτη και τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης τα σκάνδαλα σε δήμους και νομαρχίες είναι περισσότερα και από αυτά σε εφορίες και πολεοδομίες.

1 σχόλιο:

  1. Δεν συνηθίζω να σχολιάζω κριτικές σε συναδέλφους. Συμφωνώ ότι ο καθορισμός αριθμού θητειών σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού συστήματος, δηλαδή για Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Βουλευτές ανέκαθεν αλλά πολύ περισσότερο σήμερα, στις συνθήκες κρίσης του πολιτικού συστήματος είναι ένα από τα αναγκαία μέτρα για την αναγέννηση της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή