Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ευβοίας για τις εκλογές των αιρετών

To  ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ευβοίας συμμετέχει ενεργά, με το ψηφοδέλτιο Αγωνιστική Συνεργασία Εκπαιδευτικών, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Συναδέλφισσα , Συνάδελφε
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ασχολούνται με τη διοίκηση και τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Είναι κρατικά όργανα που αποτελούνται από τρία (3) «διορισμένα στελέχη» της Διοίκησης και από δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στο προκαθορισμένο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που κάθε φορά χαράζουν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του και που όλες οι άλλες δυνάμεις το θεωρούν δεδομένο σπέρνοντας αυταπάτες για το ρόλο τους.
Επειδή λοιπόν λίγες μέρες πριν τις εκλογές  κάποιοι καμώνονται τους ανήξερους καταγγέλλοντας την όντως απαράδεκτη στάση αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας για να παρασύρουν τους συναδέλφους σε ψηφοθηρικά παιχνίδια λέμε τα εξής απλά και καθαρά:
Και οι δύο εκλεγμένοι αιρετοί (Π.Α.Σ.Κ/ΔΗ.ΣΥ και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ) τη διετία 2012-2014 κράτησαν την ίδια ακριβώς στάση.
Αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν διευθυντές και υποδιευθυντές με ή χωρίς λόγια.
Δέχτηκαν και ούτε κατήγγειλαν στο σωματείο την απουσία γυμναστών από σχολεία και την αναγκαστική διδασκαλία του μαθήματος από δασκάλους με υπερωριακή απασχόληση.
Δέχτηκαν και ούτε που κατήγγειλαν στο σωματείο την απουσία Αγγλικών και άλλων ειδικοτήτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα από σχολεία.
Δέχτηκαν και υπέγραψαν πράξεις του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας που για πρώτη φορά έστειλαν συνάδελφο μόνιμο δάσκαλο να συμπληρώνει  το ωράριο διδασκαλίας του σε δύο σχολεία.
Έπαιξαν το ρουσφετολογικό παιχνιδάκι με τα κενά στα σχολεία και στις μεταθέσεις και αποσπάσεις  μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά και περισσότερο με τους αναπληρωτές.
Δεν προστάτεψαν συναδέλφους που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ για τρία και πλέον χρόνια από δυσμενέστατες ακόμα και για την υγεία των συναδέλφων αυτών αναγκαστικές τοποθετήσεις.
Αντέδρασαν μόνο με κοινές μάλιστα  ανακοινώσεις τους και δηλώνοντας απλά την παρουσία τους στο ΠΥΣΠΕ, όταν πια κόντευαν οι εκλογές και όταν<< έβγαζαν μάτι>> οι αδικίες και οι καταπατήσεις των δικαιωμάτων μας και ξεσηκώνονταν και οι πέτρες.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε, στις 5 Νοέμβρη 2014   ζητάμε την ψήφο σου για την εκλογή αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, γιατί  ξέρεις πολύ καλά ότι:
Δίνουμε αταλάντευτα τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνά από το χέρι μας, ενημερώνοντας και  αποκαλύπτοντας αυθαιρεσίες και άδικες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης..
Δεν έχουμε καμιά δέσμευση απέναντι στη Διοίκηση.
Δεν λειτουργούμε ρουσφετολογικά.
Δεν γινόμαστε αξιολογητές.
Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Πρόκειται για αντιδραστική εξέλιξη που καταργεί την απλή αναλογική, επιβάλλει το πλειοψηφικό σύστημα και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τους αγώνες και το λαϊκό κίνημα.
Πάρε κι εσύ θέση. Μπες στον Αγώνα. Έλα στο σωματείο σου, πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση, στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες. Δώσε ώθηση στην ανασύνταξη του κινήματος, δυνάμωσε το ΠΑΜΕ.
Στήριξε
Ψήφισε
ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ
1) Ασημακοπούλου Βασιλική του Κωνσταντίνου
2) Βαβούρη Κλειώ του Νικολάου
3) Γαλανού Άννα του Γεωργίου
4) Κωνσταντινίδου Στεφανία του Κωνσταντίνου
5) Λεβέντη Μαρία του Γεωργίου
6) Μαζαράκης Ανέστης του Γεωργίου
7) Μαμούχα- Γεραλή Κατερίνα του Δημητρίου
8) Οικονομίδου Δάφνη του Βασιλείου
9) Παππάς Θανάσης του Δημητρίου
10)  Σιδηρόπουλος Αντώνης του Αργύρη
11)  Στάμου Αντώνης του Σταύρου
12)  Τσουκαλά Ιωάννα του Παντελεήμονος
13) Φαρακλιώτης Γιώργος του Δημητρίου
Για ΑΠΥΣΠΕ
  • Βαβούρη Κλειώ Χαλκίδας
  • Γαλανού Άννα Χαλκίδας
  • Λεβέντη  Μαρία Κύμης -Αλιβερίου
  • Μαζαράκης  Ανέστης Χαλκίδας
  • Μαμούχα –Γεραλή Κατερίνα Χαλκίδας
  • Στάμου Αντώνης Χαλκίδας
ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ
  • Γαλανού Άννα
  • Μαμούχα-Γεράλη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου