Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Συλλαλυτήριο από το ΠΑΜΕ Αλιβερίου...

Το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου απευθύνει κάλεσμα στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 20 Ιουλίου, μπροστά από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 7.30 μ.μ.Στην ανακοίνωση κάλεσμα το ΠΑΜΕ αναφέρει:
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, νεολαία και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.α., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.
Στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Υγείας αναρτήθηκε το τελικό σχέδιο με το οποίο στήνονται στη γκιλοτίνα της αντιλαϊκής πολιτικής τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας
Απ' τις 2000 κλινικές θα συνενωθούν 330 εντός των νοσοκομείων και θα μεταφερθούν άλλες 40, με αποτέλεσμα να μείνουν 1.670 κλινικές μονάδες στα νοσοκομεία. Επίσης, 8 μικρά νοσοκομεία θα γίνουν Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Αστικού ή μη Αστικού Τύπου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι 46.873 οργανικές κλίνες θα μειωθούν κατά 2.401 (μένουν 44.472) και οι λειτουργούσες κλίνες από 35.391 θα μείνουν 32.990. Επίσης, θα γίνει μείωση των γιατρών κατά 701. Στους 600 θα γίνει ανακατανομή «για την κάλυψη των νέων αναγκών του ΕΣΥ» και οι 80 θα καλύψουν υποστελεχωμένες κλινικές. Στον ανεμοστρόβιλο των ανακατανομών θα μπουν και 2.000 εργαστηριακοί γιατροί, καθώς και 4.000 λοιπών ειδικοτήτων, καθώς σχεδιάζεται μείωση κατά 10% και των 900 τμημάτων των υφιστάμενων εργαστηριακών και απεικονιστικών τομέων.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ΚΥ τύπου Α, με 24ωρη λειτουργία, και τύπου Β με 16ωρη λειτουργία. Δηλαδή, μετά τις 11 το βράδυ θα πάψουν να εφημερεύουν όσα ΚΥ καταταγούν στον τύπο Β. Επίσης, προβλέπεται η μετατροπή ΚΥ σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ) ή απλώς Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΙ). Έτσι θα στερηθούν υπηρεσίες οι απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που είναι ήδη γυμνές από δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
Στο σχέδιο αναφέρετε επίσης ότι τα «Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης και Καρύστου, ως μονάδες Π.Φ.Υ., βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, ΜΤΝ και αποκατάστασης.
Καταγγέλλουμε τη στάση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου που για δεύτερη φορα ανακαλεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για έναρξη κινητοποιήσεων για το θεμα της υγείας, επικαλούμενος διαβεβαίωση της κ. Περλεπέ.
Οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), σας καλούμε να οργανώσουμε την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και την αντεπίθεση για την ανατροπή της.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου