Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Απόφαση σωτηρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Θα πρέπει να θεωρείται οριστικό. Η επόμενη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ορίζεται για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα ή την Τρίτη το βράδυ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι τεχνικές επιτροπές οι οποίες ανέλαβαν να προετοιμάσουν το κόνφερανς, μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες.
Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κατέληξαν και σε κάποια μίνιμουμ συμφωνία για το τι θα αποφασισθεί σε αυτή τη Σύνοδο. Τουλάχιστον δεν διέρρευσε τίποτα σχετικό προς τα έξω.
Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απ' όλα. Διότι, αν βρεθούν οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης και δεν καταλήξουν σε μια απόφαση, τότε υπάρχει ο κίνδυνος οι αγορές την επομένη μέρα να... καταρρεύσουν. Κι αυτό είναι κάτι που θα ήθελαν να το αποφύγουν όλοι, για ευνόητους λόγους. Από πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου διαμηνύεται ότι μπορεί απόφαση να μην έχει επιτευχθεί ακόμα, ωστόσο, είναι πολύ κοντά στο να συμβεί κι αυτό. Μάλιστα, από ορισμένες πλευρές εκφράζεται η προσδοκία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που έπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου