Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Άντε καλό βόλι. Διαβάστε μόνο σε εμάς Τι δίνουν οι δημοσκοπήσεις !!!



Κυριακή βράδυ, είκοσι και κάτι ώρες από τώρα, τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών θα έχουν αρχίσει να βγαίνουν και μαζί τους θα βγαίνουν τα «δίδυμα» που θα τρέξουν την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου για το τελικό αποτέλεσμα της δεύτερης επαναληπτικής εκλογής.

Οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις έχουν παγώσει το Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός βλέπει, ότι την πρώτη Κυριακή των εκλογών από τις πέντε μεγάλες περιφέρειες της χώρας  και τους πέντε μεγάλους Δήμους που θα κρίνουν και επικοινωνιακά το «παιγνίδι», οι εκλεκτοί του κινδυνεύουν να μην είναι στα δίδυμα που θα τρέξουν την επόμενη Κυριακή σε αυτές της περιοχές. Έτσι έκανε την ανάγκη φιλότιμο και έτρεξε να στηρίξει τους «ανεξάρτητους» περιφερειάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πάτρα, Λαμία. 


Γνωρίζει ότι σε Κρήτη, Νότιο και Βόρειο Αιγαίο έχει κριθεί το αποτέλεσμα και στις περιφέρειες αυτές δεν θα έχει υποψήφιους και έχει κλείσει την καρδιά του.

Αντίθετα σε Ιόνιο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία μπορεί οι επιλογές του να είναι στο δεύτερο γύρο και είναι οι περιφέρειες «νίκης», αλλά είναι μικρές περιφέρειες και έχουν «παίξει» επικοινωνιακά, μόνο ως αριθμοί θα μετρήσουν,  έτσι  οι επιτελείς του είδαν ότι δεν έχει πλέον κανένα νόημα να τρέξει σε αυτές τις περιφέρειες και να χάνει τον χρόνο του.

Αντίθετα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Βενιζέλος το βράδυ της πρώτης Κυριακής θα είναι σε καλύτερη θέση, γιατί σε Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Αττική, Ανατολική Μακεδονία, Ιόνιο θα είναι στο Πασοκογενείς νικητές,  ξέρει όμως ότι δεν έχει κανένα πολιτικό δεσμό με τους νικητές του πρώτου γύρου και θα «ευχόταν» να μην ήταν. Άλλωστε σε καμιά από αυτές τις περιφέρειες δεν πήγε να τους στηρίξει, αντίθετα ήρθε σε Λαμία.

Οι δημοσκοπήσεις λοιπόν,  για την Αττική δείχνουν να έχει κριθεί το «δίδυμο» Δούρου- Σγουρού με αυτή την σειρά, σε Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) ο κ. Τσιτσικώστας  είναι αυτός που περιμένει να δει με ποιον θα πάει στο δεύτερο γύρω περιμένει είτε  τον Μάρκο Μπόλαρη είτε  τον Γ. Ιωαννίδη. Ο κ. Σαμαράς έτρεξε στην Θεσσαλονίκη να στηρίξει τον Γιάννη Ιωαννίδη, γιατί είναι αυτός που θα τον «σώσει» επικοινωνιακά το βράδυ της Κυριακής καθότι  η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια αυτή δεν έχει καμιά ελπίδα να μπει στο δεύτερο γύρω αλλά και γιατί είναι η μόνη μεγάλη περιφέρεια που το παλεύει,  και έτσι μένει  η μόνη περιφέρεια που θα εξισορροπήσει τις εντυπώσεις.

Το πέρασμα του από την Λαμία είχε διπλό νόημα. Γνωρίζει ότι αν γίνει το θαύμα και ο εκλεκτός της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι στο δεύτερο γύρο πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, τότε η οικογένεια θα θέσει θέμα ηγεσίας.  Μπορεί το δίδυμο να έχει «κριθεί» και ο κ. Μπακογιάννης να παίρνει στην Κάρυστο τα μεγαλύτερα ποσοστά από όλη την Στερεά και να σώζει τον Μπακογιάννη (ευχόμαστε στους φίλους της Καρύστου να μην το μετανιώσουν!!), αλλά ο Θανάσης Γιαννόπουλος κτυπά το νήμα της κούρσας της πρώτης Κυριακής και πιθανό να κάνει την μεγάλη ανατροπή αν η Φθιώτιδα τον στηρίξει γερά.

Πηγαίνοντας δυτικά χθες,  ήξερε  ότι στην Δυτική Ελλάδα μπορεί  να πιεί το ποτήρι της ήττας.  Έτσι, έκανε την καρδιά του πέτρα και να πήγε μέχρι την Πάτρα να στηρίξει τον εκλεκτό του. Ο  άνθρωπος του ο κ. Κατσανιώτης, μπορεί να  ήταν στο πολιτικό του γραφείο στο Μαξίμου και στάλθηκε γίνει περιφερειάρχης στην Πάτρα, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλη άποψη. Βλέπει το «πουλέ»  του να παλεύει για την τρίτη θέση και χθες έτρεξε μέχρι την Πάτρα να «κρατηθεί» σε αυτή την θέση.

Κάτι περίεργες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να παίρνει την τέταρτη θέση και αυτό τον τρομάζει, γιατί τότε το αποτέλεσμα της άλλης Κυριακής θα γίνει εφιάλτης. Αν αυτή την Κυριακή επιβεβαιωθούν αυτές δημοσκοπήσεις, οι ίδιες δίνουν κάτι περίεργα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές, και «λένε» ότι ένα πρωτάκι, για να μετρήσει την διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, χρειάζεται  ένα έως δύο δαχτυλάκια και από το άλλο του χεράκι και αυτό δεν θα το αντέξει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου