Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τα γκανιά και τα πλασέ στην Εύβοια!!!



Μόνος ένας δήμαρχος κατάφερε να βγει στην Εύβοια από την πρώτη Κυριακή. Ο Λευτέρης Ραβιόλος, στην Κάρυστο θα είναι δήμαρχος από την 1η του Σεπτέμβρη με ποσοστό 51,55% για πέντε χρόνια,  καθώς νίκησε τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Μανώλη 34,21%  .


Στους υπόλοιπους δήμους της Εύβοιας η τελική μάχη των εκλογών θα κριθεί την Κυριακή 25 Μαΐου, με το αποτέλεσμα σε όλους τους δήμους,  να κρίνεται στη ψήφο και κανένας να μη θεωρεί τον εαυτό του βέβαιο, καθότι τα υπόγεια ρεύματα είναι κάτι σαν τα νερά του Ευρίπου και αν δεν τα δεις να «κάθονται» μην πεις «νικήσαμε»!!!. Επομένως, φαβορί δεν μπορείς να πεις κανένα, καθότι πλέον η κομματική ταυτότητα δεν υπάρχει,  για να θυμίσει στον ψηφοφόρο της Κυριακής πολιτικές συγγένειες.
Για το Δήμο Χαλκίδας τη θέση διεκδικούν ο Θανάσης Ζεμπίλης και ο Χρήστος Παγώνης. Ο Θανάση Ζεμπίλης με το 40,83%  περίπου και ο Χρήστος Παγώνης στο 30,62%. Καθιστούν τις συμμαχίες απαραίτητες και εδώ θα κερδίσει όποιος φρόντισε να τις κτίσει πριν και όχι τώρα.
Ο Θανάσης Ζεμπίλης θέλει να πιστεύει ότι θα έχει δίπλα του τον συνδυασμό του Κ. Κουλουρίδη, Λεβέντη και την χαλαρή ψήφο από το ΚΚΕ, καθότι και αντι μνημονιακός, ήταν και παρών έδωσε στην γιορτή της  Πρωτομαγιάς στο εργατικό κέντρο σε σχέση με το Χ. Παγώνη που δεν πήγε στο εργατικό κέντρο την Πρωτομαγιά και αυτό κάποιοι το θυμούνται. Και ένα καλό προφίλ έκτισε, σε αντίθεση με τον Χρήστο Παγώνη που έμεινε πιστά μνημονιακός. Χωρίς βέβαια αυτό να σημάνει κάτι , γιατί μπορεί η μνημονικοί στην Χαλκίδα να είναι περισσότεροι από τους άλλους.
Βέβαια επειδή, η πόλη είναι στο κέντρο του φαινομένου του Ευρίπου,  κάτι υπόγεια ρεύματα του τύπου «σου δίνω μου δίνεις» μπορεί να δυσκολεύσουν ή ακόμη και να στερήσουν την πρωτιά.
 Για το δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων η μάχη είναι μεταξύ Γιάννη Μπουροδήμου και Γιώργου Ψαθά, με τον πρώτο να λαμβάνει 42,31% και τον δεύτερο 32,12% .Εδώ λίγο το ότι ο άρχοντας της Δίρφης το ξέρει το «παίγνιο», λίγο η συμμαχία κυβέρνησης –Πασοκ,  ο Γιάννης Μπουροδήμος ίσως είναι ο βέβαιος της επόμενης Κυριακής καθότι και η διαφορά είναι μεγάλη και η ζυγαριά γύρει από τον κ. Μπαζιώτη πάει στο Μπουροδήμο.
Στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας τη θέση του δημάρχου τη διεκδικούν ο Γιάννης Στεργίου και ο Χρήστος Καλυβιώτης, με τον πρώτο να λαμβάνει ποσοστό 38,77% έναντι 33,85% του δεύτερου, Εδώ πιθανή στήριξη του Βαγγέλη Αποστόλου από τον Χρ. Καλυβιώτη θα του δώσει τη δημαρχία για τα επόμενα πέντε έτη.
Στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού η Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη και η Ελένη Ευσταθίου-Σπανού διεκδικούν την πρωτιά με ελάχιστη διαφορά καθώς η μεν πρώτη λαμβάνει ποσοστό 23,37% και η δεύτερη 23,43%. Το τι θα κάνουν οι κυρίες της Εύβοιας είναι δύσκολο να απαντηθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από εδώ γεννιέται το φαινόμενο του Ευρίπου και ο μηδενισμός του κοτέρ κάνει την περίπτωση ακόμη ποιο  δύσκολη.
Στο κέντρο τώρα του νομού, στο δήμο Ερέτριας διεκδικούν τόσο ο Βασίλης Βελέντζας όσο και η Αμφιτρίτη Αλημπατέ με τον Βασίλη Βελέντζα να συγκεντρώνει 45,3% και την Αμφιτρίτη Αλημπατέ 32,69%. Θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη, ότι ο Βασίλης Βελέντζας θα κάτσει άλλη μια πενταετία στο θώκο του δημάρχου. Ή να το πούμε με σιγουριά;
Τώρα τι είναι αυτό που κάνει την μάχη στο κέντρο της Εύβοιας τόσο σκληρή δεν το γνωρίζουμε!!. Μήπως είναι το Αιγαίο; (Λιμάνι). Μήπως είναι ο άνεμος; (ΑΕΠ) Μήπως είναι το τσιμέντο;( ε τώρα;) Μήπως είναι φως; Μήπως είναι η μπάλα; Ή όλα μαζί!!!
Μπορεί μια φορά και ένα καιρό η «ομάδα» του Θανάση Μπουραντά να στήριξε τον Δημήτρη Θωμά, αλλά φαίνεται ότι ο δεύτερος το εμπέδωσε καλά το μάθημα και έγινε καλός μαθητής και τώρα τον δάσκαλο τον παίζει τα ίσια. Αν θα τον θέσει νοκ άουτ θα φανεί. Οργανωμένη και ελεγχόμενη δεξαμενή το ΚΚΕ δεν έχει να δώσει στον ένα ή τον άλλο στήριξη. Αλλά και οι τριακόσιοι που διαθέτει καλοί είναι!!  
Το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις οργανωτικές ικανότητες του καθενός χωριστά. Ίσως η αποχή στο δήμο αυτό να πέσει στα μικρότερα ποσοστά από όλη την χώρα. Προβλέπονται φοιτητές να μετακινούνται, μετανάστες από τις στοές του Βελγίου να κάνουν ποιο γρήγορα τις διακοπές τους φέτος και άλλα ωραία «xapeni» μέχρι την Κυριακή. Οι διαφορά μικρή μόλις μία ποσοστιαία μονάδα  και τα ζητά όλα.
Συγκεκριμένα ο Θανάσης Μπουραντάς καταλαμβάνει το ποσοστό 46,86% και ο Δημήτρης Θωμάς το 45,44%. Η γιαγιά που δεν θα πάει να ψηφίσει μετράει διπλά. Άρα θα πάει με κάθε μέσο!!!
Τέλος στη σελήνη της Εύβοιας το αποτέλεσμα, στο Δήμο Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης 31,95 % και ο Νίκος Μαυρίκος 30,38%  αφήνει περιθώρια να δήξει ποιος είναι μάγκας να διαχειριστεί του 900 περίπου ψήφους που είναι ορφανοί από τον πρώτο γύρω. 

Σημ: Σας ζητάμε συγνώμη που δεν βάλαμε σήμερα αναρτήσεις αλλά εσείς ρε παιδιά μας βάλατε να τρέχουμε με το αποτέλεσμα. Υποσχόμαστε αύριο να βάλουμε εκτός και αν έχουμε καμιά δήλωση Γιούκερ και τρέχουμε!!
Τέλος είπαμε να το χαλαρώσουμε και για τον λόγο αυτό γράψαμε με αυτό το ύφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου