Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκιδα με τη Λουίζα Ράζου



Στη Χαλκίδα μίλησε την Τρίτη 20 Μάη η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Η πλατεία Αγ. Νικολάου γέμισε από τον εργατόκοσμο της Χαλκίδας ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της νεολαίας που έδινε τον τόνο με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν και το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» να βάζει τη σφραγίδα του στη συγκέντρωση.

Η Λουίζα Ράζου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

            «Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία της μάχης για τις ευρωεκλογές. Το ΚΚΕ βαδίζει προς αυτήν με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

            Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε 214 δήμους, η είσοδος στο β΄γύρο σε 4 δήμους και η άνοδος στις περιφέρειες όλης της χώρας είναι ένα θετικό και ελπιδοφόρο στοιχείο.

            Αυτό έγινε κατορθωτό λόγο της αντοχής που έδειξαν στις δυσκολίες της μάχης χιλιάδες φίλοι και οπαδοί, που μαζί με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, δίνουν έναν ωραίο αγώνα για να σηκωθεί ο λαός λίγο ψηλότερα. Τους απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και τους καλούμε να κάνουν την νύχτα - μέρα ως την Κυριακή, για να φτάσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό - εργατικό σπίτι.

            Καλούμε επίσης το λαό και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο β΄ γύρο των τοπικών εκλογών να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους είτε έχουν επίσημη στήριξη είτε εμφανίζονται ως «λευκοί» και ανεξάρτητοι. Είναι όλοι τους δεσμευμένοι, όποιος κι αν βγει, να υποστηρίξουν και να υλοποιήσουν την πολιτική του κεφαλαίου στους δήμους και στις περιφέρειες. Οι εργαζόμενοι θα τους βρουν απέναντί τους.

            Συνεχίζουμε. Το κύριο είναι την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών να εκφραστεί δυνατά η λαϊκή φωνή με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Αυτό το βήμα μπορεί να το κάνει κάθε λαϊκός άνθρωπος που βασανίζεται από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκανε την προηγούμενη Κυριακή (…)

            Το ΚΚΕ, είναι εδώ δίπλα του, μαζί του, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσής του.

            Οι εργαζόμενοι, μοναδικοί παραγωγοί όλου του πλούτου μπορούν να ζήσουν καλύτερα, μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους, με τον αγώνα, με την οργάνωσή τους, διεκδικώντας ότι τους ανήκει, κατακτώντας τη δική τους εξουσία, έξω από τα δεσμά της ΕΕ, χωρίς το βραχνά του χρέους που άλλοι δημιούργησαν για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων και το πλήρωσε και το πληρώνει ο λαός με βαριές θυσίες (…)

            Η ψήφος στο ΚΚΕ, την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών, θα γυρίσει πίσω στους λαϊκούς ανθρώπους διπλή και τριπλή. Δεν θα προσμετρηθεί σε εκείνο το μπλοκ δυνάμεων, που χρόνια κοροϊδεύουν το λαό και τον έχουν καταδικάσει στα ισόβια δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.

            Η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι η περήφανη απάντηση του άνεργου, του φτωχού, του απολυμένου εργάτη, του απλήρωτου, του ωφελούμενου των προγραμμάτων μερικής απασχόλησης, του χρεωμένου επαγγελματοβιοτέχνη, του χτυπημένου από την ΚΑΠ αγρότη, του χαμηλοσυνταξιούχου, του νέου, της γυναίκας (…)

            Μην ακούτε τα εκβιαστικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν για να εξασφαλίζουν τα ματωμένα πλεονάσματα που τροφοδοτούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

            Σκεφτείτε: Όταν η κυβέρνηση λέει να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες, να μην κινδυνεύσουμε, να πάμε μόνο μπροστά, εννοεί οι νέες θυσίες του λαού να γίνουν τώρα για να διατηρηθούν οι δημοσιονομικοί δείκτες για να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, στις παχυλές επιδοτήσεις των εργοδοτών για την εκμετάλλευση της μαθητείας, στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

            Όταν η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η «σταθερότητα» εννοεί ανάμεσα στα άλλα να περιοριστούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στην απεργία. Εννοεί ότι νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη, του μονοπωλίου.  Τα ξέρετε εσείς, εδώ και στη Χαλκίδα, τα έχουν ζήσει οι απολυμένοι και οι αιχμάλωτοι της εργοδοσίας των κλειστών εργοστασίων. Τα έζησαν οι εργάτες του Παπουτσάνη με τα ΜΑΤ, παρατεταγμένα έξω από την πύλη του εργοστασίου.

            Μην ακούτε τις προεκλογικές εξαγγελίες πτωχοκομείου του ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλολαϊκά συνθήματα και τις μεγαλοστομίες ενάντια στη Μέρκελ και τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.

            Θυμηθείτε, τι άκουσαν τα αυτιά σας από το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012 και τι λέει σήμερα, για τα μνημόνια, για το χρέος, για τις απολύσεις κλπ. Όλα ήταν λόγια του αέρα για να σας πάρει την ψήφο και να σας στείλει στα σπίτια σας. Να περιμένετε από τα πάνω από την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του ΣΥΡΙΖΑ, να σας λύσει τα προβλήματα.

            Μπορείτε να πείτε όχι στις ψεύτικες προσδοκίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαδεύει τη Μέρκελ, τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, την κυβέρνηση, για να αθωώσει και να εξωραΐσει τους πραγματικούς υπεύθυνους, την ΕΕ και τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλωστε τώρα είναι έτοιμος να κυβερνήσει με δυνάμεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, για να εξασφαλίσει την «κοινωνική συνοχή». Διατυμπανίζουν ότι δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δίνοντας διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές του συμμαχίες.

            Προσπεράστε τους! Μη χάνετε χρόνο. Έχετε πείρα. Ο παλιός δικομματισμός της μεταπολίτευσης, αντικαταστάθηκε από το νέο διπολισμό όπου τα βασικά κόμματα του συστήματος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργάζονται με τους δορυφόρους τους σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Παρά τις διαφορές μεταξύ τους θα κινούνται πάντα και θα εξειδικεύουν μέχρι τέλους την ευρωενωσιακή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, υπέρ της καπιταλιστικής ανάπτυξης (…)

            Μπροστά σ΄ αυτές τις εξελίξεις καταλυτικό ρόλο, θετικό για τον ίδιο μπορεί να παίξει μόνο ο λαός. Να μην δείξει καμία ανοχή - καμία αναμονή ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις για τα προβλήματά του από τα πάνω και έξω από τη δική του δράση. Να στηρίξει το ΚΚΕ που εκφράζει γνήσια την εργατική πολιτική και γράφει στις σημαίες και στα συνθήματά του την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών (...)

            Μπορείτε να σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν το ΚΚΕ, τα δίπλωνε στα δύσκολα, αν είχε αποδεχτεί την ΕΕ, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, όλα τα ευρωσύμφωνα; Αν κουράζονταν από τις δυσκολίες της πάλης και άφηνε τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας; Αν δεν καλλιεργούσε συστηματικά την αντίσταση και την απειθαρχία, απέναντι στους αντιλαϊκούς νόμους; Αν συμμετείχε σε κυβερνητικά σχήματα και παζάρευε πόσα θα χάσει ο λαός; Θα ήταν Κομμουνιστικό Κόμμα στα λόγια, χρήσιμο για το σύστημα στην ενσωμάτωση του λαού και στη χειραγώγησή του. Ούτε τους κάναμε, ούτε θα τους κάνουμε τη χάρη. Γι΄αυτό και με την εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ παντού συμβάλλουμε στην αγωνιστική ανάταξη του λαϊκού κινήματος. Κάνουμε ένα βήμα χειραφέτησης από την κυρίαρχη πολιτική, στέλνουμε μήνυμα στον πραγματικό αντίπαλο του λαού: την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, ότι δεν θα προχωρούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική τους.

            Για όλα αυτά, μπορούν και πρέπει να κάνουν το βήμα της υπερψήφισης του ΚΚΕ και όσοι δεν συμφωνούν σ΄όλα μαζί μας, αναγνωρίζουν όμως τη συνεπή μας στάση, συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

            Ταυτόχρονα ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σημαίνει ότι καλλιεργούμε συστηματικά τις προϋποθέσεις να οικοδομηθεί η Λαϊκή Συμμαχία που θα είναι η οργανωμένη έκφραση των εργατών, των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, με στόχο να αμφισβητήσουν τον καπιταλιστικό μονόδρομο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των οικονομικών κρίσεων, των πολέμων και με το λαό κυρίαρχο, μέσω της δικής του εξουσίας να αξιοποιήσει σχεδιασμένα τις παραγωγικές δυνατότητες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

            Αυτός ο δρόμος είναι ο μοναδικά ρεαλιστικός και εφικτός για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Η αποδέσμευση από την ΕΕ, όχι μόνο δεν πρέπει να φοβίζει το λαό, ότι τάχα θα οδηγηθεί στην απομόνωση, αλλά αντίθετα θα τον γλιτώσει από κάθε οικονομική - εργασιακή - κοινωνική απομόνωσή που τον έχει καταδικάσει η πολιτική αυτής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

            Η απογύμνωση του λαού από κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, από κάθε κατάκτηση του είχε πετύχει με σκληρούς αγώνες, γίνεται εντός των τειχών της ΕΕ (…)

            Αυτή είναι η ΕΕ και δεν αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίζεται, δεν μπορεί να πνεύσει άλλος αέρας, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την προεδρεία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ένα κατασκεύασμα που από γεννησιμιού του είναι ενάντια στους λαούς (…)

            Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ εκφράζεται ακόμα από την παρέμβασή της, μαζί με τις ΗΠΑ, στο αιματοκύλισμα του Ουκρανικού λαού, στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία. Δε διστάζουν να στηρίξουν ανοιχτά την αντιδραστική νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου, όπου τα τάγματα εφόδου του «Δεξιού Τομέα» καίνε ζωντανούς, βιάζουν και σκοτώνουν άμαχους διαδηλωτές στην Οδησσό και σ΄όλη την Ανατολική Ουκρανία (…)

            Ας αφήσουν τώρα τα κλάματα για τα ποσοστά της ΧΑ στο Δήμο της Αθήνας και τις Περιφέρειες.             Επιβεβαιώνεται ότι το φασιστικό τέρας γεννιέται από τα σπλάχνα του συστήματος και θρέφεται από τις αντιδραστικές θεωρίες των δυο άκρων που ΕΕ και αστικά κόμματα προβάλλουν. Η ανιστόρητη εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, η ταύτιση της πάλης του εργατικού κινήματος με την εγκληματική δράση της ΧΑ, κάτω από τη σημαία της αντιμετώπισης των εξτρεμισμών, καλλιέργησε την ανοχή, απενοχοποίησε τη ΧΑ, φούντωσε τον αντικομμουνισμό (…)

            Η ΧΑ είναι η αιχμή του δόρατος της εξουσίας των μονοπωλίων ενάντια στο εργατικό κίνημα. Το ξέρει αυτό και ο λαός της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς, όπου εδρεύουν ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι.

            Τη ΧΑ θα αντιμετωπίσει η Λαϊκή Συμμαχία των εργατών, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Αυτή η συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ, θα στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το ναζιστικό μόρφωμα.

Όλοι λοιπόν στη μάχη.

Κάθε ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που θα πέφτει στην κάλπη είναι καρφί στην καρδιά του πραγματικού αντίπαλου του λαού, στα μονοπώλια και στην καπιταλιστική εξουσία.

            Κάθε ψηφοδέλτιο υπέρ του ΚΚΕ, δυναμώνει τη φωνή του λαού που εκφράζει την αντίθεσή του απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

            Κάθε ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο στην κάλπη δυναμώνει τη Λαϊκή Συμμαχία, δίνει πνοή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, να μην παγιδεύεται το κίνημα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που το αποδυναμώνει και το παροπλίζει.

       Αλλάζουμε τους συσχετισμούς.       Χαράζουμε στέρεα και με σιγουριά το δρόμο της ανατροπής. Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου