Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τρεις θέσεις έχασε η Ελλάδα στην Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας

Και εδώ βλέπουν Ανάπτυξη!!!
Τρεις θέσεις έχασε η Ελλάδα στην Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διαχείριση της Ανάπτυξης Institute for Management Development - IMD, κατατασσόμενη στην 57η θέση σε σύνολο 60 οικονομιών. Εντύπωση προκαλεί η αρνητική άποψη που έχουν τα στελέχη επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία.

 Σύμφωνα με την έρευνα του IMD η Ελλάδα καταλαμβάνει την 60ή και τελευταία θέση στην «οικονομική αποδοτικότητα» κάτι που συνδέεται με την πολύ μεγάλη ανεργία που έχει η χώρα, στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα η Ελλάδα απώλεσε επτά θέσεις και βρέθηκε από την 47η το 2013 στην 54η εφέτος, στην «κυβερνητική αποτελεσματικότητα» η Ελλάδα έχασε μια θέση σε σχέση με το 2013 και κατατάσσεται 57η, στη νομοθεσία για το επιχειρείν καταλαμβάνει την 40ή θέση από 45η το 2013, ενώ στις υποδομές η Ελλάδα καταλαμβάνει την 39η θέση, δηλαδή έχασε τέσσερις θέσεις σε σχέση με το 2013.

Η έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου καταγράφει μια επιδείνωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, 4.300 στελέχη επιχειρήσεων διεθνώς αξιολόγησαν αρνητικά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να καταλάβει την 58η θέση, ξεπερνώντας μόνον τις Αργεντινή και Βενεζουέλα.
Το IMD επισημαίνει την ανάγκη για περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προσέλκυση και υλοποίηση ξένων επενδύσεων, η απλοποίηση του νομικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα, αναδιάρθρωση του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου και περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Οι ΗΠΑ διατηρούν την 1η θέση για το 2014 στη σχετική κατάταξη, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας τους, και ακολουθούν οι Ελβετία 2, Σιγκαπούρη 3 και το Χονγκ Κονγκ 4 που εξακολουθούν να ευημερούν χάρη στις εξαγωγές, την επιχειρηματική τους αποτελεσματικότητα και την καινοτομία. Στην 5η και 6η θέση βρίσκονται Σουηδία και Γερμανία, αντίστοιχα. Μεταξύ των περιφερειακών οικονομιών της Ευρώπης, η Ιρλανδία είναι 15η, η Ισπανία 39η η Πορτογαλία 43η, η Ιταλία 46η και η Ελλάδα όπως προαναφέρθηκε 57η.
http://www.sofokleous10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου