Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης Σιαγιάννης καλεί τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου να υπάρξη έλεγχος και στους πέντε Δήμους που απαρτίζουν τον νέο Δήμο!!


Ο επικεφαλής των "Ενεργών Δημοτών", Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Γιάννης Σιαγιάννης με ανακοίνωσή του καλεί τη Δημοτική Αρχή έγκαιρα να θέσει στη διάθεση της Οικονομικής Επιτροπής την απογραφή όλων των οικονομικών στοιχείων των τέως Δήμων που συνενώθηκαν για να μην πλανώνται υποψίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τη διαχείρισή της από την πρώην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ταμυναίων. Η πλήρη ανακοίνωση του ο Γ.Σιαγιάννης:
Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δ. Θωμάς (6/2/2011) πομπωδώς ανακοίνωσε τα ‘’ όσα απίστευτα έχουν συμβεί στο πρώην Δ. Ταμυναίων ‘’ (ακριβές απόσπασμα ανακοίνωσης). Τότε που ανεξάρτητα απ’ το βάσιμο ή όχι των καταγγελιών του και χωρίς να υπάρχει η επίσημη πραγματική εικόνα επιχείρησε με γνωστό προπαγανδιστικό επικοινωνιακό του μοτίβο τη διαιρετική συναισθηματική διέγερση του νέου Δήμου. Χαρακτηριστικό απόσπασμα ανακοίνωσης στις 7/2/2011 – ‘’ μια και δεν είναι δίκαιο τα χρέη του Δήμου Ταμυναίων να επωμιστούν οι υπόλοιποι δήμοι’’ – επιβεβαιώνει τα πάρα πάνω.

Μια σοβαρή Δημοτική διαχείριση ένα μείζον ζήτημα για τη διαφάνεια το μέλλον και τη συνοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου δε θα το ενέτασσε στα γνωστά – πλην όμως υπερφίαλα – επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Δ. Θωμά αλλά θα φρόντιζε να προωθήσει εκείνες τις διαδικασίες που θα έδινε τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους πολίτες να γνωρίζουν με τον πλέον επίσημο τρόπο, την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Διαπιστώνεται όμως ότι η Απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των τέως Δήμων δεν έχει αποπερατωθεί, ή δεν έχει – για ποια σκοπιμότητα; - ανακοινωθεί.
Η διαδικασία της Απογραφής – με την άγνωστη έως σήμερα στο Δ. Συμβούλιο επιτροπή Απογραφής – όπως η εγκύκλιος 74445/29.12.10 ορίζει θα έπρεπε να είχε περατωθεί στις 28/2/2011 μετά από διάφορες φάσεις που επίσης προσδιορίζονται.
Αντίγραφα της έκθεσης της επιτροπής Απογραφής – στην οποία συμπράττουν από το νόμο και ορκωτοί λογιστές άρα προς τι η έπαρση για τα αυτονόητα – θα έπρεπε να έχει παραδοθεί ήδη εκτός των άλλων και στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου.
Καλούμε το Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία να θέσουν έγκαιρα στη διάθεση της Οικονομικής Επιτροπής την Απογραφή.
Θεωρούμε ότι είναι άμεση υποχρέωση του Δημάρχου – μετά και από την επικοινωνιακή ανάδειξη του θέματος από την πλευρά του – να υλοποιήσει τα αυτονόητα όπως ο νόμος ορίζει και οι πολίτες απαιτούν.
Θεωρούμε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί η σύμπραξη ορκωτού λογιστή αλλά λόγο της κρισιμότητας του θέματος – έτσι όπως αναδείχτηκε – απαιτείται πλήρης έλεγχος από κλιμάκιο Οικονομικών Επιθεωρητών του Υπουργείου με τις γνωστές διευρυμένες αρμοδιότητες.
Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους τέως Δήμους και προτείνουμε - για λόγους δεοντολογίας και τάξης – να ξεκινήσει απ’ τον τέως Δήμο Κύμης και να συνεχισθεί σ’ όλους τους άλλους.
Οι πολίτες και η κοινωνία του Δήμου απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στις οικονομικές διαχειρίσεις του παρελθόντος. Να υπάρξει αποκάλυψη και όχι συγκάλυψη. Να σεβαστούμε τα χρήματα του Ελληνικού λαού και να αποδοθούν οι ευθύνες αν υπάρξουν και όπου υπάρξουν σε κάθε κατεύθυνση. Αυτό απαιτείται στην κρίσιμη οικονομική – κοινωνική συγκυρία. Το χρωστάμε στους πολίτες.
Υ.Γ.
1. Είναι ίσως μοναδικό φαινόμενο στην χώρα η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου να είναι στην ουσία η ιστοσελίδα του συνδυασμού ‘’ Νέοι Ορίζοντες’’ του κ. Δ. Θωμά.
Είναι ιστοσελίδα παραχάραξης της Δημοκρατίας , ‘’φτηνής’’ λαϊκίστικης προπαγάνδας και πολιτικού επαρχιωτισμού. Προς το παρόν ‘’συμβουλεύουμε’’ την αναμόρφωση του στα πλαίσια της σοβαρότητας που η Δημοκρατική δεοντολογία επιβάλει.
2. Σ’ ότι αφορά την αυτονόητη επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ταμυναίων χρειάζεται πολιτική γενναιότητα για να αναγνωρίσεις ότι το αντισταθμιστικό όφελος των 150.000€ της ΔΕΣΦΑ για τη λειτουργία της, ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης Δημοτικής Διαχείρισης του Δήμου Ταμυναίων.
Απ’ ότι φαίνεται όμως και η πολιτική γενναιότητα δεν αποτελεί χαρακτηριστικό αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου