Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πραγματοποιείται αύριο στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Φίλιππο Πετσάλνικο

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο "για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, μπορεί εκτός από τη συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση".
Η προβλεπόμενη διαδικασία της συζήτησης έχει ως εξής: Η ανακοίνωση ή δήλωση της κυβέρνησης γίνεται από τον πρωθυπουργό και η διάρκεια της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, ενώ οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για πέντε λεπτά.
Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας για τρία λεπτά ενώ ο πρωθυπουργός "κλείνει" τη συζήτηση, μιλώντας επί 5 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου